Filmleksikon på nett

Er du ute etter informasjon eller tips om filmer? Her finner du de beste filmlenkene. Du finner også en oversikt over tjenester som tilbyr strømming av filmer på nettet.
Les også: Filmstrømmetjenester

Filmdatabaser

Her finner du informasjon om filmer, regissører, skuespillere og alle som er med på å lage en film.

IMDb.com
Dette er den beste ressursen for filminteresserte – du trenger egentlig ikke noe mer enn denne nettsiden. Her finner du alt du trenger å vite om filmer. Dette er en klassiker som har vært på nettet helt tilbake til 1990, faktisk en av verdens første webserverne – les mer historikk i vår artikkel.

En av fordelene med å registrere seg på nettstedet er at du kan endre måten informasjonen vises på, du kan for eksempel velge at filmtitler vises på originalspråket og ikke på norsk.

Les mer om IMDB i vår guide.

Rottentomatoes.com
Dette er en annen klassiker – her finner du anmeldelser og lister over de mest populære filmene i forskjellige kategorier. Denne nettsiden bruker et ratingsystem som er basert på anmeldelser fra en rekke filmkritikere.

Allmovie.com
Her finner du anmeldelser om film og her kan du også finne ut mer om filmer. Denne siden er samme kategori som IMDb.com, altså en database om filmer, men den har ikke like lang historie bak seg – den er fra 1998.

Metacritic
Nettside som blant annet fokuserer på av filmanmeldeser.

For filmnerdene

movies5

Her finner du nettsider med blant annet intervjuer og dokumentarer om regissører, skuespillere og andre aktører i filmer. Du finner gjerne også «the making of»-dokumenter det vil si en gjennomgang om hvordan forskjellige filmer er blitt lagd. Her er det mye snadder for filmelskere!

Cinephilia and Beyond
Dette er et nettsted for ekte filmnerder. Her finner du gode artikler om regissører, skuespillere og filmer. Du finner også intervjuer med kjente personligheter fra filmverden. Er du over gjennomsnittet interessert i film er dette stedet for deg!

Reddit Movies
Her finner du trailere, nyheter, rykter og annet snadder om film.

Tasteofcinema.com
Dette er en morsom filmside som tilbyr lister av forskjellige typer, for eksempel en liste over de beste regissørene, beste komedier beste filmer med visuelle effekter, og så videre. Liker du filmer og samtidig liker lister, er dette definitivt en underholdende nettside.

Wikipedia
Det populære nettleksikonet Wikipedia har selvsagt en egen seksjon om film.

Norske filmmagasiner

Filmmagasinet
Norsk magasin om film.

Montages
Montages er et norsk nettmagasin om film som ble lansert 1. april 2009.

Cinema
Cinema er Norges eldste filmtidsskrift – opprettet i 1930 under navnet Norsk Filmblad og het i perioden 1965 til 2011 Film & Kino. Cinema Forlag AS har overtatt som utgiver av bladet fra og med 2014.

Z filmtidsskrift
Et tidsskrift som utgis av Filmens hus. De fleste artiklene publiseres kun i papirutgaven. I nettutgaven finner du en oversikt over Z heftene fra de siste årene og hva de inneholder.

Kinoer

Streaming av film

Du finne en oversikt i vår guide.

Se klassikere på nettet!

Har du lyst å se noen av de skikkelig gamle klassiske filmene? Dataporten har samlet YouTube-lenker som viser de udødelige klassikerne, den eldste er fra 1902! Du finner oversikten i vår artikkel.

Favorittfilmene

Dette er favorittfilmene til undertegnede:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.