Viktig oppdatering for Windows 10

win10image3

Windows 10 fikk en stor oppdatering for noen uker siden og mange har allerede lastet den ned og installert. For en del brukere har denne oppdatering betydd mer trøbbel.

Les også: Windows 10 har fått en stor oppdatering

På denne siden finner du en oversikt over feil i Windows 10 Anniversary Update og du finner også forslag som kan prøves til å løse problemene.

Ny oppdatering tilgjengelig

Det siste i denne saken er at Microsoft har lagt ut en ny pakke med oppdateringer som muligens vil fikse noen av problemene som beskrives på denne siden. Du kan laste ned oppdateringene via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Se etter oppdateringer.
Webkamera slutter å virke

For mange brukere førte den store oppdateringen til at webkamera sluttet å virke. Det finnes et triks som skal fikse dette problemet, men det innebærer å gjøre endringer i registeret i Windows, ikke gjør dette hvis du er usikker på det du driver med.

Trikset innebærer å legge til DWORD “EnableFrameServerMode” og sette denne til 0 i HKLM\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows Media Foundation\Platform. Du må deretter restarte programmet som bruker webkamera (for eksempel Skype). Du finner detaljene på thurrott.com.

Liten lagringsplass?

Hvis du får en feilmelding når du prøver å oppdatere Windows 10 kan det hende at PC-en ikke har nok lagringsplass. Du kan prøve å bruke diskopprydding for å rydde plass før du prøver å oppdatere igjen. Skriv diskopprydding i søkevinduet i Windows og du får da muligheten til å kjøre funksjonen som kan brukes til å fjerne overflødige filer. Her kan du blant annet fjerne midlertidige internett filer, tidligere Windows-installasjon og midlertidige Windows installasjonsfiler.

Klarer PC-en Windows 10?

Har du en gammel og/eller en svak PC kan det hende at den store oppdateringenn reagerer på dette. Kanskje du må legge inn mer minne? Windows 10 har følgende minimum maskinvarekrav:

 • 1 GHz prosessor.
 • 2 GB RAM minne.
 • 16 GB lagringsplass for 32-bit Windows og 20 GB for 64-bit Windows.

Du finner detaljene på microsoft.com.

Windows låser seg

Det er en del brukere som opplever at PC-en rett og slett låser seg etter installasjon av den store oppdateringen. Det du kan prøve for å fikse dette er å gå tilbake til forrige Windows-build.

Slik gjør du det:
Start opp PC-en og når oppstarten kommer til brukernavn/passord, kan du trykke på Shift-tasten på tastaturet og holde den nede samtidig som du klikker på av/på-ikonet nederst til høyre på skjermen og klikker på restart. Du skal da få opp avanserte alternativer. Velg Feilsøking og Avanserte alternativer og velg å gå tilbake til forrige build.

Windows Update virker ikke

Hvis du ikke får kontakt med Windows Update og kan derfor ikke laste ned oppdateringer, kan forklaringen for eksempel være at du bruker VPN-forbindelse til å surfe på nettet. Prøv i så fall å kutte VPN-forbindelsen og prøv igjen å oppdatere Windows.

Problemer med drivere eller manglende kompatibilitet

Hvis du klarer ikke å oppdatere Windows fordi Anniversary Update ikke er kompatibel med PC-en eller på grunn av driverproblemer, kan du prøve å installere oppdateringen Windows Anniversary Update via Media Creation Tool – les mer i vår guide.

Løsninger på andre typer feil

Det finnes en nettside som har en oversikt over en rekke feil som kan oppstå etter installasjon av Windows 10 Anniversary Update og forslag som kan løse feilene, og denne nettsiden er windowscentral.com.

Du finner også flere forslag i vår guide.

Kilder: reddit.com, windowscentral.com, betanews.com

You may also like...

6 Responses

 1. Geir Marcussen sier:

  Gå tilbake til forrige build virker, ingenting annet,til og med backup systemer virker ikke, ei heller andre win10 tools, og systemavb er borte de og, paragon virker heller ikke, ikke acronis vd og backup er alle borte. dvs, nå må jeg stenge av oppdatering i ett par 3 mndr for å unngå totalhavari. Oppdatering vil igjen ødelegge, det er oppdateringen til w10 som er noe galt med, mest sans har det å gjøre med nettverk.

 2. Bjørnar sier:

  Hei, jeg fikk samme problem med HP og noen måneder etter Windows 10 oppgradering sluttet lyden å virke, AMD. Det som til slutt fungerte for meg var å installere HP Support Assistant. Den scannet da maskinen min og anbefalte å installere IDT High Def. Audio til lyd, noe jeg takket ja til og den gjorde jobben nesten automatisk.

 3. Arne B. Kielland sier:

  Windows10 anniversary laster ned, men installasjonen stopper ved 32%. Hva kan jeg gjøre?

 4. Mona sier:

  Hei. Etter oppdatering nå i kveld så virker plutselig ikke Øretelefonene leger.
  forslag?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *