Vær obs på FedEx-svindel!

Har du få en e-postmelding fra FedEx om at en pakke venter på deg?

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Det er et svindelforsøk. Det kan være lurt å definere meldingen som søppel – da går alle e-poster fra Fedex i søppel-mappen!

Fedex

Fedex er et amerikansk transportselskap som tilbyr tjenester over hele verden, inkludert Norge.

Spam!

I meldingen blir du oppfordret til å klikke på en Fiks problemet-knapp. Ikke gjør det! I en annen variant blir du oppfordret til å klikke på en knapp for å spore en pakke. Det er egentlig ganske enkelt å se at dette er svindelforsøk, fordi meldingen er på dårlig norsk med blanding av engelsk og et annet språk.

Vær også oppmerksom på at i meldingen er det en lenke du er oppfordret til å klikke på hvis du ønsker at din e-postadresse skal slettes fra deres liste. Denne lenken bør du absolutt IKKE klikke på.

Det er greit å være oppmerksom på problemet. Det er verre for deg som faktisk har bestilt en vare fra utlandet.

For ordens skyld, hvis du bruker en e-posttjeneste med bra SPAM-filter, for eksempel GMAIL da er saken grei, fordi da er disse meldingene sannsynligvis sendt automatisk til SØPPEL-mappen.

Hva bør du gjøre?

Hvis du har ikke bestilt en vare på nettet i det siste bør du slette meldingen. Hvis du derimot har bestilt en vare og/eller er usikker på dette, bør du ta kontakt med Fedex for mer informasjon. Poenget er at hvis du er oppfordret til å klikke på en lenke eller en knapp da bør det ringe bjeller!

Får du mye søppel fra Fedex?

Hvis du får mye søppelpost fra Fedex kan du lage filter i ditt e-postprogram slik at søppelet fra Fedex filtreres bort. Bruker du Gmail er denne funksjonen ganske brukervennlig. Du bare merker en e-post fra Fedex som søppelpost og Gmail husker denne innstillingen.

Andre e-postprogrammer har sikkert noe lignende. Hvis du får en e-post fra Fedex som du vet er søppel kan du klikke på selve e-posten og deretter finne i menyer (eller en knapp) om du kan definere denne e-posten som søppel. Dermed skal all e-post fra Fedex gå til søppel-mappen. Da slipper du å få søppelet i innboksen!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *