Verktøy som viser deg hvordan du beskjærer et bilde


Et sideforhold for et bilde er forholdet mellom høyde og bredde på et bilde, men det er ikke alltid like enkelt å avgjøre hva som passer best for et bilde. Nå er det lansert et verktøy som hjelper deg med dette.

Les også: Sideforhold for et bilde

Fotografer og utvikler Christopher Kalafarski har lagd et gratis verktøy som kan brukes til å sammenligne forskjellige sideforhold for et bilde. Verktøyet virker direkte i nettleseren.

Fleksibelt verktøy

Du finner verktøyet på media.www.farski.com. Det er allerede på plass et bilde på denne siden og du kan bevege musen på ulike steder for å se hva slags sideforhold dette er.

Bruk eget bilde

Du kan gjerne sette ditt eget bilde på siden – bare klikk-og-dra et bilde fra for eksempel filutforsker og til nettsiden. Du kan klikke på «3:2 | 35mm | DSLR »-knappen nederst gjentatte ganger for å få opp forskjellige formater.

Videre kan du klikke på en linje for å se hvordan bildet ser ut etter den aktuelle beskjæringen. Klikk på bildet igjen for å gå tilbake til originalbildet. Dette verktøyet skal virke både på PC-er og mobile enheter.

Kilde: dpreview.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *