Falske Windows-oppdateringer!

Det er oppdaget falske Windows-oppdateringer, altså kjørbare filer som ser ut som sikkerhetsoppdateringer, men er egentlig noe helt annet.

Les også: Windows beskytter mot løsepengevirus

Du bør i utgangspunket aldri installere oppdateringer du finner på tilfeldige steder på nettet – du installerer oppdateringene direkte i Windows, noe som faktisk skjer automatisk.

Ønsker du å gjøre dette manuelt da gjøres dette via Start, Innstillinger, Windows Update. Klikk på Oppdatering og sikkerhet hvis du har Windows 10.

Løsepengevirus

Det viser seg at det deles ut falske Windows-oppdateringer på nettsider med piratkopier. Disse oppdateringen er egentlig løsepengevirus.

Oppdateringene krypterer hele systemet og oppretter en tekstfil med informasjon om hvordan offeret kan betale for å få tilbake sine filer.

Offeret skal betale 2500 USD (23 000 NOK) i bitcoins for å få tilbake sine filer. Denne skadevaren er blant annet rettet mot studenter og hjemmebrukere som driver og laster ned piratvare fra nettet.

Ikke betal!

Det er et generelt råd fra eksperter å ikke betale hvis du blir rammet. Grunnen til dette er at da får de kriminelle som de vil og i tillegg er det slett ikke sikkert at du får filene dine selv om du betaler.

Les også: Den store backup-guiden

Ta backup!

Dette er enda en god grunn til å ta regelmessig backup av viktige filer.

Kilde: bleepingcomputer.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *