Facebook blokkerer korrigeringer

Facebook gjør det vanskelig for bidragsytere. Korrigeringer av lenker blokkeres.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Har du lagt ut en lenke fra bloggen din eller nettsiden din til en Facebook-side eller Facebook-gruppe, men finner ut at tekst eller bilde er feil, da får du rett og slett ikke korrigert feilen.

Du får heller ikke korrigert feilen selv om du fjerner lenken, korrigerer feilen, og legger den ut senere. Saken blir som regel ikke endret ved neste publisering.

Hvorfor?

Det går rykter om at årsaken til at Facebook gjør dette skal være for å motvirke falske nyheter. Poenget til Facebook skal være at lenke-informasjon (tekst og bilde) ikke skal kunne redigeres, det vil si at informasjonen skal være identisk med den slik den er på originalnettsiden.

Dette tiltaket får store konsekvenser for redaksjoner og andre som bruker Facebook for deling av innhold. Som tidligere nevnet får vi ikke korrigert feil som vi ser i ettertid, altså etter at saken er publisert på Facebook.

Slik fikser du det

Det finnes heldigvis verktøy som fikser dette. På developers.facebook.com finner du et såkalt Sharing Debugger. Det du gjør er å kopiere lenken og lim den inn vinduet og klikke på Debug-knappen. Når du legger ut lenken igjen på Facebook da skal innholdet (tekst og bilde) være slik du vil ha det, det vil si endringer skal være på plass. Hvis ikke dette virker må du kanskje klikke på «Scrape again»-knappen og deretter legge ut lenken igjen. Vi bruker dette på Dataporten og det fungerer som en drøm! Husk at du må fjerne lenken først og publisere den på nytt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *