Meta Business Suite er laget av amatører!

Alt var bedre før, heter det. Et godt eksempel på dette er det Facebook og Meta Business Suite.

Les også: Meta gjør Facebook dårligere

Meta ble lansert i 2021 og hensikten med gigantselskapet er å endre fokus. Facebook er bare ett av flere selskaper som er en del av Meta.

Meta får skylden

Facebook har fått en ny funksjon, nemlig Meta Business Suite. Dette er et nytt rammeverk for bedrifter som har en side på Facebook, et rammeverk som Meta mener vil forbedre vilkårene for bedriftene.

Resultatet er det stikk motsatte. Det som tidligere var enkelt er nå blitt mer tungvint med det nye rammeverket.

Elendig rammeverk

Meta Business Suite er rett og slett lite gjennomtenkt og elendig rammeverk. Her er bare noen få eksempler på ting som gjør daglige arbeidsrutiner mye tyngre enn de trenger å være:

  • Det vi tidligere brukte 2 klikk for å endre en overskrift eller inngress i en artikkel på en Facebook-side, må vi nå bruke 4 klikk på. Alt tar dobbelt så lang tid.

  • Hvis vi skal rydde i en artikkel som er publisert på vår Facebook-side, for eksempel slette en uønsket kommentar (spam), kan ikke dette lenger gjøres direkte i Facebook-siden. Dette kan kun gjøres i Meta Business Suite. Dette ødelegger arbeidsflyten.

  • Meta Business Suite gir dårligere oversikt over mulighetene. Et eksempel er menyvalget «Innlegg og historier». Det er via dette menyvalger vi finner en oversikt over innleggene på vår Facebook-side. Denne oversikten er vesentlig mer rotete og uoversiktlig enn før Meta ble opprettet.

  • Og det stopper ikke her. Selskapet har nylig endret menyvalgene på en slik måte at Meta Business Suite er skjult under et menyvalg de kaller for Flere verktøy, noe som innebærer ekstra klikk. Vi måtte lete etter denne muligheten. Maken til dårlig brukergrensesnitt!

Hva med deg?

Hva er din erfaring med Meta Business Suite? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *