Facebook-merker er et mysterium




Hvis du er aktiv i Facebook-grupper har du kanskje sett at noen av medlemmene i gruppene får såkalte merker.

Les også: Nyttige Facebook-tips

Det viser seg at Facebook har laget en lang liste over typer av gruppe-medlemmer.

Hva er et merke?

Merkene dukker opp under brukernavnet ditt i Facebook-grupper. Hensikten med disse merkene skal visstnok være todelt.

  • Organisere medlemmer i grupper som administratorer, nye medlemmer og så videre.

  • Noen av merkene er en slags «belønning» for brukere som er aktive i ulike Facebook-grupper, for eksempel samtalestarter og medstifter.

Det som gjør denne saken mystisk er at Facebook har lagt ut svært lite informasjon om disse merkene. Den tilsynelatende eneste måten å se et merke er når et medlem i en Facebook-gruppe får det aktuelle merket.

Hvor mange «merker» finnes?

Det finnes altså ingen oversikt over dette på hjelpesidene til Facebook. Vi vet foreløpig om fem merker. Vi har rett og slett funnet ut dette av erfaring:

  • Administrator – administratorer for en bestemt gruppe.

  • Moderator – brukere som modererer en bestemt gruppe.

  • Medstifter – nye medlemmer i en nyopprettet gruppe som legger inn ett eller flere innlegg i starten. Merkelig nok er ikke disse brukerne med på å stifte den nye gruppen. Brukerne får merket kun fordi de er aktive i gruppen, for eksempel ved å legg inn innlegg.

  • Nytt medlem – nye medlemmer i en gruppe.

  • Samtalestarter – brukere som har skrevet flere innlegg i en gruppe og at disse innleggetnefår mange svar etter hvert, det vil si innlegget får en lang tråd med kommentarer. En samtalestarter er med andre ord et medlem som skriver et innlegg som skaper stort engasjement.

Vi tipper at det finnes minimum ett merket til, for eksempel et merke for medlemmer som ikke er samtalestartere, men som ellers er veldig aktive i gruppen, men dette blir bare spekulasjoner.

Hvem har kontrollen?

Vi vet ikke svaret på dette spørsmålet, men det er sannsynligvis en algoritme. Det finnes merkelig lite informasjon om dette på nettet. På Facebook sine hjelpesider finner vi kun informasjon om administratorer og moderatorer. Det eneste vi finner utenom dette er en artikkel på nettsiden theamericangenius.com. Personen som skriver artikkelen er like overrasket som oss, det vil si vedkommende kan ikke avsløre hvem som styrer dette og om det finnes flere merker.

Kilder: facebook.com, theamericangenius.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *