Slik fikser du et lenkeproblem i Facebook

Hvis du legger ut en nettadresse (en URL) som et innlegg på Facebook, så skal Facebook tilrettelegge lenken med bilde og ingress – dette skal altså skje helt automatisk.

Problemet er at dette skjer ikke alltid. Det er dette denne artikkelen handler om. Det er spesielt redaktører og journalister som legger ut artikler på Facebook-sider som sliter med dette problemet.

Facebook Debugger

Facebook har et eget verktøy som skal fikse dette. Du finner verktøyet på facebook.com. Du kopierer den aktuelle nettadressen inn i vinduet og klikker på Debug-knappen. Deretter klikker du på Scrape-knappen. Problemet er at dette trikset fungerer ikke alltid.

Hvis ikke Facebook Debugger hjelper

Hvis ikke Facebook Debugger hjelper mot dette problemet kan du rett og slett pulisere et bilde og en lenke som separate enheter i det samme innlegget. Det er altså en nødløsning som er kjekk å bruke.

Er det en funksjon eller en feil?

Et alternativ er rett og slett å vente. Vi hadde et problem med lenker i Facebook og prøvde alle triks vi vet om, men ingenting hjalp. Det tok fire uker før problemet var fikset, tilsynelatende automatisk. Det er vanskelig å slå fast om dette er normalt i Facebook, altså en funksjon som Facebook velger å slå av og på, eller om det er en feil i Facebook-maskineriet. Noen få dager senere har problemet dukket opp igjen. Skal vi le eller gråte?

Av og på

Det viser seg at problemet løses automatisk i løpet av et par uker, for å dukke opp igjen et par uker senere. Slik fortsetter det, og det skjer tilsynelatende uten at vi har gjort noe.

«Properties are missing»

Hvis vi bruker funksjonen Facebook Debugger på facebook.com får vi opp følgende feilmelding: The following required properties are missing: fb:app_id

Vi googler denne feilmelding og får opp et forslag om å opprette en Facebook-app som angivelig skal fikse dette problemet. Vi har imidlertid fortsatt ikke brukt dette tipset. Les mer på rankmath.com.

Har du opplevd dette?

Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *