Facebook er uten reell brukerstøtte

Hva kan du gjøre hvis du får problemer med Facebook og ønsker å stille et spørsmål til giganten?

Les også: Meta ødelegger Facebook

Erfaringen viser at dette slett ikke er enkelt. Faktisk har vi erfart at Facebook er uten fungerende brukerstøtte.

Ikke hjelp å få

Vi vet om et konkret eksempel om en person som logget seg på Facebook i utlandet, noe som førte til at vedkommende ble blokkert fra Facebook. Denne personen har prøvd å få kontakt med Facebook/Meta for å få tilgangen tilbake, men vedkommende fikk aldri noe svar.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Vi har samme erfaring

Vi har tidligere prøvd å kontakte Facebook, flere ganger. Vi fikk riktignok svar tilbake, men dette var kun generelle svar og slett ikke konkrete svar på våre spørsmål. Det viste seg ikke mulig å kommunisere med Facebook på denne måten. Les mer i vår artikkel.

Hjelpesenter

Facebook har i teorien et Hjelpesenter på facebook.com/help. Dette er en database med samling av svar på forskjellige problemstillinger. Problemet er bare at Facebook oppgir ingen kontaktadresse som brukerne kan kontakte hvis de har problemer.

Etter en del leting finner vi en mulighet på facebook.com. Denne muligheten viser seg å være gravd ned i et menyvalg på Helpesenteret. Slett ikke enkelt å finne.

Her finner vi en lenke som skal gi oss en mulighet til å rapportere et problem på Facebook. Problemet er at dette gjelder generelle problemstillinger og vi får ikke tilbakemelding på en rapport. Vi kan med andre ord ikke kommunisere med Facebook på denne måten.

Kontaktadresse

Det finnes også en e-postadresse til for Facebook kundestøtte: support@fb.com

Vi har prøvd denne adressen, det vil si vi har sendt en melding for å prøve om adressen faktisk fungerer. Vi har ikke fått noe svar.

Unntaket som bekrefter regelen?

Hvis du opplever at din Facebook-konto er blitt kidnappet viser det seg at Facebook har et system som håndterer slike problemstillinger på en bra måte, det vil si at erfaringsmessig får brukere sin konto tilbake. Les mer i vår artikkel. Men, også her går dette systemet mer eller mindre på automatikk og ikke via personlig kommunikasjon med selskapet. Det er nok enkelt å lage roboter som tar seg av dette.

Kilde: sleekflow.io

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *