Det nye Facebook-designet er en tilbakegang

De flest som bruker Facebook har nå fått oppleve det nye designet.

Reaksjonene har ikke latt vente på deg. Det nye designet oppleves som tilbakegang.

Ikke bare er utseendet annerledes, men vi legger merke til flere feil og mangler. Det nye designet er rett og slett ganske ustabilt.

Varsler ut av kontroll

Systemet for varsler er såpass ustabilt at det per i dag er nesten meningsløst. I det gamle designet ble et varsel fjernet automatisk dersom vi leser innlegget som ble varslet. I det nye designet blir varselet stående og har derfor mistet mål og mening. I tillegg har vi opplevd flere ganger at det dukker opp «nye» varlser selv om det ikke er skjedd noe nytt.

Vi ser også at forhåndsvisning av bilder i miniatyr er nå blitt fjernet. Dette var jo en nyttig funksjoner – når den er borte er Facebook blitt mindre brukervennlig.

Innleggsemner

Vi ser også flere feil ved emner i Facebook-grupper. I den gamle designet var det enkelt å opprette og organisere emner for grupper. Nå er denne muligheten tilsynelatende borte – ved nærmere undersøkelse ser vi at innstillingen for innleggsemner er flyttet til menyen helt til venstre, altså mindre brukervennlig – det er nesten ikke til å tro.

I tillegg er muligheten for å legge et emne til innleggsemne svært handikappet – listen over emner er rett og slett mangelfull – den eneste måten å utvide listen er å bruke søkefunksjonen.

Bilder blir slettet

Vi finner etter hvert ut at oppdateringen til det nye design har ført til en rekke «arbeidsulykker». Dette inkluderer blant annet sletting av bakgrunnsbilder for sider og grupper. Det kan være lurt å ta en gjennomgang dersom du administrerer egne sider og grupper på Facebook – sannsynligheten er stor for at ikke alt er som det skal være.

Open Graph fungerer ikke lenger

Vi pleier å bruke Open Graph hvis vi ønsker å endre bilde eller tekst i en sak vi legger ut på Facebook. Tidligere erfaring er at dette har fungert i 100 prosent av tilfellene. Nå fungerer dette i utgangspunktet ikke – vi må prøve flere ganger før det fungerer til slutt. Les mer om Open Graph i vår guide.

Noe positivt?

Vi prøver å finne noen positive trekk ved det nye designet, men sliter med å finne noe. Designet virker mer romslig (store mellomrom) enn det gamle designet. Noen vil like det, mens andre ikke. Førsteinntrykket er at dette er en forbedring.

Facebook er ikke alene

Det er ikke bare Facebook som irriterer brukerne med nytt design. I fjor gjorde Twitter noe lignende. Les mer i vår artikkel.

You may also like...

1 Response

  1. Har mistet mange funksjoner 🤔

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *