Fabel for deg som liker krim

Fabel er en norsk abonnementstjenesten for lydbøker. Vi har testet tjenesten og sjekker blant annet lydbokutvalget og brukervennligheten.

Les også: Her finner du lydbøker

Det er Lydbokforlaget som står bak Fabel. Lydbokforlaget har laget lydbøker for det norske markedet siden 1987.

Fabel

Vi finner tjenesten på fabel.no og den tilbys som abonnementtjeneste hvor vi betaler en fast pris per måned, eller vi kan kjøpe enkeltbøker. Det er mulig å prøve Fabel gratis i fire uker. Etter gratisperioden fornyes tjenesten automatisk for 179 NOK per måned. Vi registrerer oss på fabel.no/registrering. Vi har registrert oss tidligere i forbindelse med tidligere test av tjenesten. Vi velger å starte et nytt abonnement.

Det er kun mulig å lytte til Fabel-lydbøker på mobil og nettbrett. Vi mener det er en klar ulempe å ikke kunne lytte til en lydbok også på en PC. På hjelpesidene til Fabel (faq.socialboards.com/fabel) står det tydelig at man ikke kan lytte til Fabel-lydbøker på PC. I tillegg står det følgende på fabel.no: For å lytte til lydbøker må du laste ned Fabel-appen. Det er ikke mulig å spille av lydbok på våre nettsider.

Vi kan bla i lydbøker via fabel.no/biblioteket og her får vi en veldig fin oversikt. Problemet er bare at Fabel fungerer ikke på en PC – Fabel fungerer fortsatt kun på mobil eller nettbrett. Dermed fungerer denne fine oversikten kun som en introduksjon.

Fin oversikt

Fabel støtter ikke lydbøker på PC. Vi baserer denne testen på Fabel-appen for nettbrett.

Vi får følgende valg på hovedsiden i Fabel:

 • Kategorier.
 • Nyheter i Fabel.
 • Forfattere.
 • Kommende bøker.
 • Populær serie.
 • Anbefalt for deg.
 • Mest hørt akkurat nå.
 • Vi i Fabel anbefaler.
 • Nyheter for barn.
 • Mest hørte barnelydbøker.
 • Lydbøkene du bør få med deg.
 • Korte lydbøker.
 • Våre anbefalinger for vinterferien.
 • Vinterkrim.

Det bør nevnes at disse menyvalgene endres hele tiden. Vi får for eksempel andre menyvalg om sommeren. Her finner vi med andre ord noe for enhver smak. Dette er godt organisert. Vi kan også merke våre favoritter med en stjerne og disse bøkene dukker da opp i Favoritter-menyen til venstre.

Rask søk, men utvalget kunne vært bedre

Søkefunksjonen er ganske rask – vi får opp titlene med en gang i et søkeresultat. Det som ikke imponerer like mye er utvalget av lydbøker. Utvalget er riktignok bedre enn da vi testet Fabel forrige gang, men det kunne vært bedre.

Vi tar noen stikkprøver. På søkeord som ingvar ambjørnsen (5), erlend loe (2) og lars saabye christensen (4) får vi få treff. På jo nesbø, unni lindell og jon michelet derimot får vi masse treff. Utvalget er med andre ord greit, men ikke imponerende.

Det er ikke tvil om at Fabel satser på krimbøker. Liker du krim er dette midt i blinken for deg.

Selve lydboken

Hvordan fungerer så selve lydboken? Vi får en fin oversikt over kapitler og kan velge hvilken av disse vi hører på. Vi velger en bok og klikker på SPILL NÅ. Dette går meget bra – vi kan høre på lydboken med vårt abonnement, altså uten å betale noe ekstra for denne boken. Vi klikker på PAUSE, starter nettbrettet på nytt for å sjekke om Fabel husker pausen. Vi noterer at Fabel husker vår lydbok – det er bare å klikke på FORTSETT.

To prismodeller

Fabel Abonnement gir oss tilgang så mange lydbøker vi ønsker å høre på. Vi har tilgang til tusenvis av lydbøker. Prisen er den samme, uansett hvor mye vi lytter: 179 NOK per måned.

Fabel Kjøp er en egen nettbutikk hvor vi kan kjøpe lydbøker. Vi betaler en pris per lydbok.

Konklusjon

Lydbokutvalget på Fabel er greit, men ikke stort. Utvalget er helt klart blitt bedre enn da vi testet tjenesten for ett år siden, men altså det er ikke det helt store. Fabel er godt organisert og søkefunksjonen er rask. De fleste vil absolutt finne noe for sin smak. Liker du krim er Fabel absolutt noe for deg.

Den største ulempen er at vi kan ikke bruke PC for å høre på lydbøker. Dermed blir bruksområdet begrenset.

Fordeler

+ Gratis bruk i fire uker.
+ Fabel er godt organisert.
+ Fabel husker pausene.
+ Utvalget av lydbøker er blitt bedre i løpet av det siste året.
+ De fleste vil finne noe for sin smak.
+ Du finner mye krim på Fabel.
+ Rask søkefunksjon.

Ulemper

– Ikke gratis.
– Støtter ikke PC.
– Utvalget av lydbøker kunne vært bedre.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.