Appen som forteller deg hvor gode bilder du har tatt

Selskapet EyeEm driver i utgangspunktet en nettside hvor brukerne kan sende inn sine bilder og selge bildene på nettet. Selskapet har nå utviklet en teknologi som de kaller for EyeEm Selects. Denne teknologien kan fortelle deg hvilke bilder på din mobil er de beste.

Les også: Sjekk hvor gode bildene dine er

Dette er ikke første gangen en slik teknologi er utviklet. Vi har tidligere skrevet om nettsiden everypixel.com som du kan bruke til å leke med, det vil si nettsiden forteller deg hvor bra bildene dine er. Les mer i vår artikkel.
EyeEm Selects

Den nye funksjonen i appen er basert på en avansert AI-teknologi som vurderer komposisjon, kvalitet og den vurderer hvilke bilder som har størst sjanse for å gjøre det godt på nettstedet til selskapet. Teknologien som ligger bak har selskapet kalt for EyeEm Vision og den vurderer bildene etter innhold, nøkkelord og kvalitet.

Prøv teknologien!

Du kan faktisk prøve teknologien ved å besøke nettsiden eyeem.com/tech, åpne filutforsker og klikke-og-dra ett av dine bilder på området på nettsiden hvor det står «Drag and drop photos here» og du får en vurdering av ditt bilde.

Les også: De beste fotoappene

Denne teknologien er visstnok ikke basert på tradisjonelle teknikker som «rule of thirds», men appen er «trent» av personer og denne «treningen» er basert på millioner av bilder på EyeEM. Personene bruker disse bildene til å utvikle algoritme som kan brukes til å vurdere dine bilder

Last ned

Teknologien er foreløpig kun tilgjengelig på appen for Android, men den skal snart være tilgjengelig også på annen for iOS.

Video

Dette er en video som presenterer EyeEm Selects:

Kilder: eyeem.com (1), eyeem.com (2), petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *