Sjekk hvor bra bilder du har tatt!

Hvor gode er bildene du tar? Det vil si hvor estetiske er bildene? Her er en nettside som vurderer bildene dine. Den er riktignok i betaversjon, men den er en artig og uhøydelig morosak.

Les også: Fotoapper for alle nivåer

Svært enkelt å teste

Det er bildesøkemotoren everypixel.com som står bak dette stuntet og selve nettsiden finner du på everypixel.com/aesthetics – det er bare å klikke-og-dra et bilde fra for eksempel filutforsker og inn i nettsiden (hvor det står «Select Photo, drag here…») – du får resultatet med en gang – enklere blir det ikke.

Utviklerne har laget et program som er trent opp til å huske mange hundre tusen mønster, både positive og negative mønster. Programmet sammenligner dine bilder med disse mønstrene og resultatet er en vurdering av hvor estetiske dine bilder er på en skala fra 0 til 100 prosent. I tillegg genererer programmet en liste over tagger som programmet mener er aktuelle for et bestemt bilde.

Denne tjenensten virker forresten kun med bilder av typen JPG og PNG og kun for bilder som er større enn 20 Kb og mindre enn 10 Mb.

Morosak

Dette er nok ingen seriøs test av bilder, men heller en artig morosak for fotointeresserte, fordi det kan virke som jo «kulere» bildene er jo høyere vurdering får den. Du kan jo klikk-og-dra så mange bilder du ønsker for å se hvor gode bilder du har tatt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *