Adobes abonnement – er det verdt det?

Da Adobe startet sin abonnement-betalingsmodell i 2013 var det mange som reagerte negativt. Er det verdt det? Det kommer faktisk an på hvem du spør og hvordan du bruker pakken.

Les også: Slik er Adobe Creative Cloud

Fotograf Justin Odisho tar en gjennomgang av det positive med et Adobe Creative Cloud-abonnement.
Fordeler

Den viktiste fordelen med å abonnere på Adobe Creative Cloud er prisen. Du betaler et relativt lite beløp hver måned for å bruke programmene.

Beløpet avhenger av hvilken modell du bestiller. Beløpet blir 236 NOK for ett program, mens det blir det dobbelte for hele pakken (2 til 25 programmer) – jo flere programmer du faktisk bruker i pakken jo bedre er tilbudet. Unntaket fra denne regelen er en pakke med Photoshop og Lightroom – den koster kun 117 NOK per måned og det er prismessig den rimeligste pakken.

Les også: Photoshop + Lightroom

Tidligere måtte du betale mange tusen kroner for enkeltprogrammer i pakken. Brukte du mange programmer for noen år siden måtte ut med et ganske så høyt beløp totalt.

Er du en aktiv fotograf eller har et yrke som innebærer redigering av foto eller video, eventuelt har et annet kreativt yrke og jobber med dette digitalt, er denne abonnement-modellen midt i blinken for deg.

Ulemper

Dette er noen av ulempene ved abonnement-modellen:

  • Dette er annerledes enn dersom du betaler et engangsbeløp for programvare. Du binder deg til Adobe sine vilkår og betingelser. Det er Adobe som bestemmer prisen på abonnementet og selskapet kan plutselig finne på å øke prisen. Du må også akseptere eventuelle endringer i pakken. Videre kommer det tilbakemeldinger fra tidligere brukere om at det ikke er helt enkelt å si opp abonnementet.

  • Betalingsmodellen er ikke like heldig for alle. Du er uheldig hvis du kun har bruk for noen få av programmene i pakken. Du betaler nemlig samme pris for 2 eller 25 programmer (unntak er altså fotopakken med Photoshop og Lightroom).

Video

I denne videoen svarer Justin Odisho på spørsmålet om abonnement-modellen til Adobe er verdt det:

(artikkelen fortsetter under videoen)

Hva mener du?

Hva synes du om Adobe Creative Cloud? Er pakken verdt det? Legg gjerne inn in melding i kommentarfeltet her under.

Kilde: diyphotography.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.