Vær obs hvis du følger Elon Musk!

Elon Musk er elsket og hatet for tiden. Spesielt etter at han kjøpte Twitter.

Les også: Alt du trenger å vite om Mastodon

Han er populær på Twitter med over 120 millioner følgere.

Svindelforsøk

Denne populariteten prøver svindlere selvfølgelig å utnytte. Hvis du har valgt å følge Elon Musk i det siste blir du automatisk en del av en gruppe som har fått navnet Deal of the Year. Dette gjelder kun nye følgere.

Dette gjelder forresten ikke bare følgere av Elon Musk, men også de som følger Tesla, SpaceX og de andre selskapene som eies av Elon Musk.

Medlemmer av denne gruppen blir lovet 5000 bitcoins som en gave, dersom de betaler et lite beløp i kryptovaluta. Totalt 155 personer skal allerede blitt en del av denne tvilsomme gruppen.

Meldingen (Deal of the Year) som disse personene får etter hvert ser ganske ekte ut, men hvis du ser nøye på meldingen inneholder den et navn som ikke tilhører Elon Musk, men dette er ikke enkelt å gjennomskue.

Dersom du klikker på meldingen vil du bli sendt videre til en freedomgiveaway.net nettside. Her får du noen enkle kontrollspørsmål – hensikten med disse spørsmålene er jo å øke følelsen av at dette ser seriøst og ekte ut. For å øke den falske seriøsiteten ytterligere har den aktuelle nettsiden fått masse positive kommentarer.

De som går på dette blir altså lovet 5000 bitcoins, noe de aldri får. Dette er svindel.

Kilde: bleepingcomputer.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *