Ello har funnet sitt publikum
Denne tjenesten ble en stor hype for en del år siden – «alle» hadde lyst å prøve, men det tok ikke lang tid før interessen stupte. I 2017 er Ello fortsatt oppe, men fokus er etter hvert blitt endret.

Hva er egentlig Ello?

Ello startet i 2013 som en lukket sosial tjeneste med syv kunstnere. Ett år senere ble tjenesten endret og åpnet for alle, en prosess som var godt hjulpet av pengesterke private investorer.

Hensikten med Ello skulle blant annet være å tilby en Facebook-lignende sosial tjeneste som er uten reklame. Utviklerne lovet å ikke selge brukerdata til tredjepart, slik for eksempel Facebook gjør.

Ello ble offisielt lansert i mars 2014, men populariteten begynte først å ta av i september, da flere og flere brukere ønsket seg et reklamefritt alternativ til Facebook.

For fotografer

I dag definerer Ello seg på følgende måte:

Ello’s platform is home to a globally networked community of artists who together form one of the world’s largest and most talented creative agencies and we’re a media company too.

Altså et nettverk med kunstnere. Ello har altså etter hvert valgt å være en sosial tjeneste for kunstnere i stedet for å fri til massene slik Facebook gjør. Dette kan absolutt være inspirerende for aktive fotografer!

I starten kunne ikke du registrere deg på Ello før du hadde mottatt invitasjon fra noen og det var et triks som virket den gangen. I dag derimot kan alle som ønsker det registrere seg på ello.co.

Reklamefritt – enkelt grensesnitt

Det som er spennende med Ello er at tjenesten er fortsatt uten reklame. Ello håper å kunne finansiere fremtidig drift blant annet via frivillige bidrag fra brukerne.

Grensesnittet er enkelt og uten dilldall. Du velger selv hvilke Ello-brukere du følger som «Followings» og andre kan følge deg som «Followers». Ello har en del spam som andre sosiale tjenester og ønsker du å blokkere brukere må du først klikke på Followers og deretter klikke på brukernavnet og deretter velge Block fra menyen øverst til høyre.

For hvem?

Det har tidligere vært uklart hvilke brukerguppe Ello fokuserer på, men i dag er dette mer eller mindre avklart. For fotografer, både profesjonelle og amatører er dette en spennende tjeneste.

Hva mener du?

Hva mener du? Bruker du Ello? Skriv om dine erfaringer i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Kilder: Ello, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *