Se verden med nettkamera

Det dukker stadig opp nye prosjekter og tjenester som viser verden slik den er eller har vært. Vi kjenner fra før av til Google sin gatevisning.

Les også: Jorden rundt fra hjemmekontoret

EarthCam

Bruk nettstedet earthcam.com til å se nettkameraer verden rundt. Her kan du se LIVE bilder fra ulike steder i verden som har installert slike kameraer.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

EarthCam er et nettsted som har en oversikt over nettkameraer verden rundt. Dette er gjerne lenker til originalstedet som har slike kameraer installert. Her er noen eksempler:

earthcam.com kan du se på et kart hvor kameraene befinner seg, men det viser seg dessverre at dette kartet ikke er helt til å stole på.

Kategorier og søk

Du kan bruke søkefunksjonen på nettsiden, men forutsetningen for å finne et sted er selvsagt at det er installert et kamera på det stedet. På earthcam.com/mapsearch kan du finne et kamera via et verdenskart.

Hvis du blar ned på nettsiden finner du forskjellige kategorier som gjør søket enklere, for eksempel City Skylines, innsjøer, time-lapse, land og sjø, tropiske steder, turistattraksjoner, dyr og dyrehager, bare for å nevne noe.

Enkelte av kameraene har dårligere kvalitet og plassering enn andre. Kongressbygningen i Washington er et eksempel på dette og det kan ha noe med sikkerheten å gjøre.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *