Vær obs på e-postsvindel

Får du en e-post som forteller deg at en pakke ikke kunne leveres til deg, fordi ingen var hjemme til å ta imot pakken?

Les også: Slik blir du kvitt spam

Da bør du være på vakt, spesielt hvis du faktisk har bestilt en vare på nettet eller venter å motta en pakke. Spørsmålet er: er meldingen ekte eller er den svindelforsøk?

Vær på vakt!

Slike svindelforsøk kommer i mange forskjellige former. Vi har nettopp fått en e-post som melder om en pakke fra USA. Pakken skal være levert av United States Postal Service (USPS) og for å kunne motta pakken må vi klikke på en lenke i e-postmeldingen.

Du bør i utgangspunketet være skeptisk til alle e-postmeldinger som har en lenke du må klikke på. Slike meldinger er gjerne enkelt å oppdage. Spesielt i tilfeller hvor du selv ikke å bestilt en vare eller ikke vet noe om pakken. Du kan også avsløre mange slike meldinger av tekst med skrivefeil og dårlig språk.

Saken blir jo mer alvorlig hvis du faktisk har bestilt en vare på nettet og venter på en pakke. I slike tilfeller bør du ta direkte kontakt med selskapet som har sendt pakken og selskapet som leverer pakken, dersom du er i tvil om meldingen er ekte.

Les også: Enkel måte å avsløre svindel-e-post.

Den enkleste måten å avsløre slike svindelforsøk på er å se på avsenderadressen. I vårt tilfelle er brukernavnet edxjqbpkryzxjgbrhvjxf og dermed er dette enkelt å avsløre. E-postadressen til svindlerne pleier nemlig å bestå av mer eller mindre tilfeldige bokstaver. Hadde meldingen vært ekte hadde brukernavnet i adressen vært beskrivende for en person eller en avdeling hos selskapet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.