Duolingo gjør det morsomt å lære språk

Duolingo er artig måte å lære språk på. Du installerer en app på PC-en din eller mobilen din og får oppgaver hver dag.

Les også: Gratis språkverktøy

Duolingo er en tjeneste som har som mål å gjøre det morsomt å lære nytt språk

Duolingo

Du finner tjenesten på duolingo.com. Hvis du klikker på menyen øverst til høyre kan du velge standardspråket for Duolingo. Problemet er at du kan ikke velge norsk som standardspråk. Det er engelsk som er standardspråk, det vil si at appen du laster ned snakker i utgangspunktet engelsk og du kan så lære for eksempel fransk.

Du laster ned og installere Duolingo-appen, for eksempel fra microsoft.com, logger deg på og får en rekke språklekser i det språket du ønsker å lære. Det dreier seg om lekser å ulike typer. Selve appen er gratis, men den er reklamebasert.

Du kan eventuelt logge deg på Duolingo-app med din Microsoft-konto. Klikk på get started når du kjører appen for første gang. Velg språket du ønsker å lære. Velg deretter et mål (antall spørsmål per dag) og klikk på continue. Velg videre et kurs, for eksempel basic 1, det vil si du klikker på ett av kursen og da settes det i gang.

Klikk på start for å starte kurset. Du vil da få ulike typer oppgaver, blant annet oversettelser av ord og setninger. Du får for eksempel et ord på språket du ønsker å lære (for eksempel fransk) og skal skrive oversettelsen på skjermen på språket som er valgt som standardspråket for Duolingo, altså engelsk. Klikk på check for å få sjekke om du har skrevet riktig. Deretter fortsetter du til neste oppgave.

Duolingo er en artig måte å lære språk på. Den eneste ulempen er at du kan ikke velge norsk som et standardspråk, men det er engelsk som er standardspråk.

Et alternativ er å klikke på GET STARTED på duolingo.com, velg språk du ønsker å lære, oppgi årsaken til at du ønsker å lære språket, klikk på CONTINUE, velg daglige mål med kurset, klikk på CONTINUE. Deretter kan du logge deg på eller du kan velge å klikke på NOT NOW.

Du kan velge path, det vil si om du kan språket fra før eller om du kan litt. Deretter starter noen enkle tester av din kunnskap om språket du har valgt.

Last ned

Last ned Duolingo-appen:

You may also like...

1 Response

  1. Inger-Lise Follum sier:

    Det er så mange tonefeil og dustesteninger(du har aldri bruk for dem). Jeg tar norsk, som nordmann(stakkars dem som prøver å lære norsk), det er virkelig dårlig. Ja, ordene er riktig plasser grammatikalsk, men lyden og meningen er fullstendig demotiverende. Bare flaut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *