DuckDuckGo blir stadig mer populær

DuckDuckGo er en søkemotor som er annerledes enn andre søkemotorer først og fremst i det at den ikke lagrer brukerinformasjon.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Bruker du en søketjeneste som Google blir dine søkeresultater lagret og du vil senere få opp reklame som er tilrettelagt for deg, del vil si basert på hva du søker på. Dette skjer ikke med DuckDuckGo. Navnet DuckDuckGo er forresten hentet fra spillet duck, duck, goose.

Adressen er duckduckgo.com.

Veibeskrivelse

DuckDuckGo har nylig fått en ny funksjon. Hvis du søker etter et sted med DuckDuckGo og klikker på kart-knappen kan du klikke videre på en Veibeskrivelse-lenke. Du får da opp forslag til forskjellige ruter til dette stedet du søker etter.

Flere og flere bruker DuckDuckGo

DuckDuckGo har hatt en ganske stor økning i løpet av det siste året. Flere og flere bruker tjenesten. statcounter.com kan du se at DuckDuckGo nærmer seg Google, Bing og Yahoo i USA.

DuckDuckGo-utvidelser

DuckDuckGo-apper

DuckDuckGo-triks

Her finner du gode råd og triks:

 • Utropstegn
  Starter du med å skrive utropstegn (!) i søkefeltet får du opp en liste over flere kjente nettsider. Dette kan du bruke til å søke på den aktuelle nettsiden. Kjente nettsider har sine egne Bangs, for eksempel !yt for YouTube, !w for Wikipedia og !imdb for filmnettstedet imdb.com. Denne muligheten kalles for Bangs og du kan lese mer om den på duckduckgo.com/bang.

 • Jukseark
  Ønsker du en kjapp oversikt eller informasjon om en app eller en tjeneste, det vil si jukseark, kan du skrive cheat sheet (på engelsk) i søkefeltet sammen med navnet på appen, systemet eller tjenesten, for eksempel windows 10 cheat sheet. Trykk på Enter-tasten på tastaturet og du får en liste over muligheter.

 • Lag kort nettaresse (URL)
  Har du en nettside med lang aresse kan du skrive shorten etterfulgt av adressen. Du får da en mulighet til å lage en kort nettadresse.

 • Lag et sikkert passord
  Skriv password etterfulgt av et tall og trykk på Enter. Du får da opp et passord med like mange tegn som tallet du spesifiserte. Skriver du for eksempel password 20 får du opp passord med 20 tegn.

 • Sjekk om en nettside er nede
  Du kan sjekke om en nettside er oppe eller nede ved å skrive for eksempel is facebook down og trykk på Enter. Du får opp et svar.

 • Lag en QR-kode
  Du kan bruke DuckDuckGo til å lage en QR-kode for forskjellige ting og tang. Skal du for eksempel lage en QR-kode for en nettside. Skriv for eksempel qr http://www.dataporten.net/ og du lager en QR-kode for Dataporten. Dermed kan du plassere mobilen din (med en QR-app) foran denne koden for å gå til nettsiden uten at du trenger å skrive nettadressen. Artig mulighet!

 • Kalender
  Du kan skrive calendar i søkefeltet og du får opp et kalender på dagens dato. Det norske ordet kalender fungerer ikke.

 • Fargekoder
  Du kan søke på color codes og du får opp et kart med nyanser av farger inkludert fargekoder.

 • Finn HTML-koder for spesialtegn
  Ønsker du å finne frem en HTML-kode for et fremmed tegn kan du søke på html chars.

Kilder: Duckduckgo.com, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *