DTube er som YouTube, men uten reklame

Det er vanskelig å se for seg at noen kan konkurrere med YouTube når det gjelder deling av videoer, men det finnes en del alternativer som prøver en annen tilnærming.

Les også: Her finner du YouTube-triksene

DTube er uten reklame

DTube er et reklamefritt alternativ som er desentralisert og bruker Blockchain og P2P-teknologi.

Hovedvinduet viser populære videoer i form av Populære videoer og Trendende vindeoer. Hvis du klikker på en video starter avspillingen med en gang og du vil legge merke til at DTube og YouTube er egentlig ganske like når det gjelder grensesnittet. En av forskjellene er at DTube ikke viser reklame.

Du kan klikke på menyknappen øverst til venstre i DTube for å få tilgang til menyvalg som Last opp, Populære videoer, Trendende videoer, Nye videoer, Se senere og Se igjen. Du finner en søkefunksjon øverst i midten.

DTube bruker desentralisert system

DTube bruker Blockchain (basert på Steem) til å betale bidragsytere og til å måle populariteten av videoene. Brukere som laster opp videoer til DTube får betalt hver uke i kryprovaluta. Blockchain er et digitalt betalingsmiddel som benytter seg av kryptografi for å sikre transaksjoner. Kryptovalutaer benytter seg av desentralisert kontroll i motsetning til regulære valutaer hvor kontrollen normalt er sentralisert hos en bank.

DTube bruker desentraliserte systemet IPFS for å lagre videoene, og bruker i tillegg live.tube og asksteem.com for å driver nettstedet. De som driver DTube hevder at det er ingen som modererer innhold på nettstedet, at det er brukerne selv som styrer nettstedet.

Hva er DTC?

DTC er en forkortelse for DTube Coins og det er en valuta som brukere av DTube får tildelt hver gang de legger ut noe på DTube og dermed belønne brukere som bidrar til innhold. Du vil også se en plakat øverst på DTube med en mulighet til å kjøpe DTC-er. Hensikten er å bruke dette til å drifte DTube-tjenesten videre. DTC bruker en blockchain-algoritme som kan sammenlignes med algoritmen for eksempel bitcoin bruker.

Kilder: about.d.tube, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *