Nye Deichman er nå åpen!

Sommeren 2020 er det endelig klart for åpning av det nye Deichman bibliotek ved Bjørvika.

Les også: Nasjonalbiblioteket

Deichman Bjørvika

Torsdag 18. juni åpnet Deichman Bjørvika, det vil si da var den offisielle åpningen. Den skulle egentlig åpne 28. mars, men coronakrisen gjorde at åpningen ble utsatt.

Deichman Bjørvika kommer til å bli et sted som byr på meget forskjellige aktiviteter. Det nye biblioteket består av seks etasjer som byr på opplevelser, teknologi og kunnskap i ulike former: litteratur, musikk, instrumenter, film, tegneserier, verksteder, lydrom, barneaktiviteter, scener, klasserom, studieplasser og mye annet.

Du finner detaljene på deichman.no.

Tilbud og aktiviteter

Deichman.no er nettsiden for Deichman bibliotek og dette er noe av det som tilbys:

Allbok-appen

Deichman tilbyr en gratis app som kan brukes til å låne e-bøker og lydbøker. Les mer i vår artikkel.

Kritikk

NRKs anmelder, Mona Pahle Bjerke, har sett på det nye bygget og hun mener fasaden ikke er vellykket. Hun mener fasaden fratar bygget verdighet. Les mer på nrk.no.

Arkitekt Gaute Brochmann mener fasaden sender feil signal. Han mener det ikke er helt tidsriktig å bruke glass og stål. Det var moten for ti år siden, men ikke i dag, mener Brochmann. Arkitekt Didrik Hvoslef-Eide er heller ikke imponert. Han mener det er grått og dystert. Kunstkritiker Arve Rød er overrasket over materialvalg på fasaden – det ser litt billig ut. Les mer på dagbladet.no.

Kilde: deichman.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *