Denne mappen kan redde filene dine

windows_10_wallpaper6

Hvis du opplever at noen av dine personlige filer (bilder og andre filer) er blitt fjernet etter oppgradering til Windows 10, kan du bruke flere forskjellige metoder for å finne disse filene.

Windows.old kan være nøkkelen

En av metodene som kan brukes er å gjenopprette filene fra en mappe som har det gamle Windows-systemet, nemlig Windows.old-mappen. Vi forteller deg hvordan du henter filene, men denne metoden forutsetter selvfølgelig at filene finnes der.

Les også: Slik redder du filene dine

Du kan gjenopprette filer fra Windows.old-mappen manuelt ved å gå til C:\Windows.old\Brukere\brukernavn-mappen, og kopiere innholdet til en annen mappe, men det finnes et verktøy som kan gjøre jobben på en enklere måte.

drecovery1

Du kan bruker programmet Data Recovery Troubleshooter for å gjenopprette filene fra Windows.old-mappen til en ønsket mappe.
Last ned og installer

Du kan laste ned programmet Data Recovery Troubleshooter fra thewindowsclub.com – du finner en direktlenke på microsoft.com. Kjør programmet og du vil få opp «Recover personal files»-vinduet. Klikk på neste og programmet skanner PC-en din.

drecovery2

I neste vindu får du et spørsmål om du har brukt «Windows Easy Transfer»-programmet tidligere. Dersom svaret er ja klikker du på «Search for Easy Transfer filer».

Hvis dermot svaret er nei, altså at du ikke har brukt «Windows Easy Transfer», noe som gjelder de fleste brukere, da klikker du på «Skip this step».

Programmet prøver nå å finne filene og i neste vindu får du en melding om at feilsøkingen er fullført. Det du får opp i dette vinduet avhenger av om feilsøkingen er blitt vellykket eller ikke. Dersom programmet finner noe, vil du få opp en mulighet til å gjenoppette filene og du kan følge instruksene på skjermen.

Du kan velge å lukke feilsøkingsprogrammet eller du kan velge å utforske tilleggsalternativer. Du kan velge det siste hvis filene fortsatt er borte.

Er filene fortsatt borte?

Hvis ikke programmet Data Recovery Troubleshooter finner filene dine, finner du flere alternativer for å redde filene i vår guide.

Kilder: thewindowsclub.com (1), thewindowsclub.com (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.