Feil i Windows-oppdatering

security3

Flere Windows-brukere har i løpet av de siste dagene hatt store problemer etter oppdatering av Windows. Mange av brukerne har opplevd blåskjerm. Dette er blant annet blitt diskutert via Micosofts eget diskusjonsforum, answers.microsoft.com. Dette problemet skal visstnok kun berøre Windows 7 64-bit.

Dårlig sikkerhetsoppdatering

Etter en del undersøkelser, har Microsoft funnet ut at synderen er en sikkerhetsoppdatering med betegnelsen MS14-045, også kalt for oppdatering nummer 2984615. Microsoft har i ettertid kommet med en anbefaling om at brukere av Windows 7 64-bit bør fjerne følgende oppdateringer: 2982791, 20960028, 2075710 og 2975331.

Avinstaller via kontrollpanel

De finnes flere måter å avinstallere en oppdatering, men den enkleste er nok å gjøre dette via kontrollpanelet. Du klikker da på System og sikkerhet, og videre på Vis alle oppdateringer. Windows lager da en liste over alle oppdateringer som er blitt installert. Her kan du høyreklikke på en bestemt oppdatering, og velge avinstaller. Windows må muligens restartes for å gjennomfør avinstallasjonen, men dette avhenger av oppdateringen.

Denne funksjonen har dessverre ingen søkemulighet, men du kan klikke på kolonnen «Installert», slik at du får oppdateringene i kronologisk rekkefølge. Da er det enklere å finne de siste oppdateringene.

Kriseløsninger

Hva kan du gjøre hvis du opplever blåskjerm, og kan dermed ikke avinstallere den dårlige oppdateringen?

Du kan prøve å trykke på F8-tasten under Windows-oppstarten, slik at du får tilgang til en krisemeny. Hvis ikke dette fungerer, kan du bruke DVD-en du installerte Windows med, eller DVD-en du fikk levert sammen med PC-en, dersom Windows er forhåndsinstallert. Du kan starte opp PC-en med denne DVD-en, slik at du får tilgang til kriseverktøy, for eksempel «Last Known Good Configuration»

Les også: Hjelp, PC-en starter ikke

Hvis du ikke fikk noen installasjons-eller oppstart-DVD levert med din datamaskin, finnes det nedlastbare ISO-filer som kan brukes til å lage krisedisker. Les mer om dette i vår guide. En slik disk kan uansett være kjekk å ha, hvis du av en eller annen grunn ikke får startet PC-en.

You may also like...

4 Responses

 1. Hei! Jeg har problem med feil i windows oppdatering hver dag og jeg kan ikke noe instalere at jeg slutte med den problem

 2. Jørgen sier:

  Jeg installerte nye oppdateringer den 05.06.2016 for Windows 8 gjennom Windows uppdate og Pc skjermen ble svart. og PC’n ubrukelig. Jeg gjenopprettet den til et tidligere tidspunkt og den ble i orden igjen.
  Hva kan det være?
  Jeg bruker ikke Windows 8.1 da det da ikke finnes drivere til hovedkortet og skjermkortet til dette systemet slik som til Windows 8 som er mye mer kombitabelt ang. drivere.

 3. Jørgen sier:

  Kan Dere slette denne da det ble skrivefeil her?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *