Surf anonymt med CyberGhost

cyberghost02

VPN er en teknologi som gjør det mulig å bruke nettet anonymt. Du kan bruke VPN til å surfe fra et hvilket som helst annet land enn det du faktisk befinner deg i.

Les også: Bli anonym på nettet med VPN

Svært enkel å bruke

Det finnes veldig mange aktører som tilbyr VPN-forbindelse. både kommersielle og de som er helt gratis. Vi skal nå presentere CyberGhost. en gratis VPN-tjeneste som er svært enkel å installere og bruke. Gratisversjonen er reklamebasert. CyberGhost finnes også i en utgave to betaler for, og denne skal blant annet være raskere enn gratisversjonen, og uten reklame. I tillegg tilbyr gratisversjonen et betydelig mindre antall land du kan velge.

Last ned og installer

cyberghost000

Du finner programvaren på cyberghostvpn.com. Den er tilgjengelig for både Windows, Mac og Android. Du trenger ikke å registrere deg for å bruke gratisversjonen.

Du laster ned og kjører installasjonsfilen. Du får til slutt opp et programvindu som viser din nåværende plassering i verden.

Du har nå to hovedvalg:

  • Simulated Country
    Her kan du velge i hvilket land du bruker din datamaskin. Standardvalget er «Automatic» men hvis du klikker på lenken får du en liste hvor du kan velge et land.

  • Simulated IP Address
    Her kan du velge en IP-adresse du tilsynelatende bruker. Klikk på lenken og du får opp en liste over IP-adresser i forskjellige land.

Du kan klikke på konfigurasjonsikonet øverst til høyre i programvinduet for å endre innstillinger. Her kan du blant annet velge om CyberGhost starter ved oppstart av enheten du bruker. Du kan også velge at en nettleser kjører opp automatisk når programmet har koblet seg til en VPN-server. Dette er standardinnstillinger, men du kan foreta endringer hvis du ønsker det.

Klikk på «Show advanced settings»-lenken hvis du ønsker tilgang til avanserte innstillinger. Her kan du blant annet legge til unntaks-IP-adresser, altså de som ikke skal gjelde for den generelle innstillingen. Du kan legge til Proxy-server, og du kan definere nettverksforbindelsen nærmere, dersom dette trengs.

Superenkel å bruke, men…

CyberGhost dekker ikke hele verden, det vil si det er et begrenset antall land du kan velge. Gratisversjonen tilbyr et betydelig mindre antall land enn Premium-versjonen.

I tillegg kan enkelte land være «opptatt», det vil si at det brukes få servere for mange brukere. Dette kan for eksempel gjelde USA. Den gode nyheten er at du kan bare vente og prøve igjen senere, serveren kan bli ledig på et senere tidspunkt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.