En feil blokkerer Windows 10-oppdatering

Microsoft lanserte den store oppdateringen Creators Update i april 2017, men det viser seg at de fleste brukere av Windows 10 ikke har fått denne oppdateringen.
Les også: Slik får du tak i Creators Update

Blokkerer oppdatering

Nå viser det seg at en rekke brukere får feilmelding på skjermen som sier at Windows 10 ikke lenger er kompatibel med deres PC. Det er forresten ikke gamle PC-er som er berørt av dette.

PC-er med prosessor av en bestemt type

Ifølge Windows-ekspert Ed Bott fra nettstedet zdnet.com dreier det seg om PC-er med Atom Clover Trail-prosessorer fra Intel. Slike PC-er ble først lansert i 2013 med Windows 8 forhåndsinstallert og brukerne med slike PC-er kunne oppgradere gratis til Winows 10 uten problemer. Heller ikke oppdatering til Anniversary Update var noe problem.

Creators Update derimot kan ikke installeres på PC-er med disse prosessorene. Brukerne får feilmelding på skjermen som sier at Windows 10 ikke lenger støtter denne PC-en. Videre får brukere beskjed om å avinstallere denne appen, men det gir ingen mening fordi en slik app finnes ikke. Problemet er at oppdateringen ikke er mulig med disse prosessorene. Dette til tross for at PC-en består kompatibilitetstest som kjøres før oppdateringen settes i gang.

Hvilke PC-er er berørt av denne feilen?

Ed Bott fra nettstedet zdnet.com har visstnok fått en rekke henvendelser fra brukere som sliter med dette problemet. Han kan personlig bekrefte at problemet berører en PC av typen HP Envy X2.

Hva kan brukerne gjøre?

PC-produsenten Acer har lagt ut en melding hvor de bekrefter problemer med installasjon av Creators Update, men selskapet sier at Microsoft samarbeider med Acer og at de jobber med å utvikle en løsning som skal fikse problemet. Dermed kan ikke berørte brukere gjøre annet enn å vente på en fiks fra Microsoft som gjør at den store oppdateringen kan installeres.

Kilder: betanews.com, zdnet.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *