Usikkert hvem som står bak bitcoin

bitcoin2

Det har lenge vært et mysterium hvem som egentlig stå bak bitcoin. Nå skal mannen bak den desentraliserte valutaen være avslørt.

Les også: Hva er Bitcoin?

Mannen bak Bitcoin er Craig Wright fra Australia, melder BBC. Han skal ha bestemt seg for å stå frem som skaperen av bitcoin-systemet, fordi han ønsker at det skal bli slutt på spekulasjonene om hvem som står bak.

craig_wright

Videre hevder BBC at flere sentrale personer i bitcoin-samfunnet skal ha bekreftet at dette stemmer, altså at det virkelig er Craig Wright som er mannen bak bitcoin. Dette skal også være bekreftet av blant annet the Economist.

Siste nytt i denne saken er at flere og flere begynner å tvile på at Craig Wright snakker sant. Wright har lovet å komme med «Extraordinary proof», det vil si et bevis på at han virkelig er skaperen av bitcoin, men dette beviset har latt vente på seg. Nå virker som Craig Wright har gått i dekning – han har på sin blogg, drcraigwright.net, publisert en melding som sier at hann har mistet motet, angivelig fordi det er mange som tviler på ham.

Kilder: BBC (1), BBC (2), BBB (3)
You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *