Nå skal Windows moderniseres

I 2015 slo Microsoft fast at Windows 10 skulle bli den siste Windows-versjonen, det vil si at selskapet ikke hadde tenkt å lansere noen Windows 11 eller lignende. Det som ligger bak dette er at Windows skal i fremtiden bli defineres mer som en tjeneste, og det betyr at de ulike delene (funksjoner og apper) skal kunne oppdateres uavhengig av Windows-kjernen. Spørsmålet er hva som blir det neste? Nå har vi kanskje fått svaret.
Les også: Windows 10 blir den siste versjonen

Microsoft jobber for tiden med et operativsystem som kan være Windows 10 for fremtiden. Det dreier seg om en såkalt Cloud Shell. Den skal kunne brukes på en hvilken som helst enhet og av en hvilken som helst bruker.

Et mer moderne Windows

Cloud Shell (også kalt for Composable Shell eller CSHELL) skal visstnok bli en lett versjon av Windows og hensikten skal være et forsøk på å modernisere Windows. Microsoft prøvde noe lignende med Windows RT (et mobilt Windows på ARM), men dette systemet ble ingen suksess.

Detaljene rundt Cloud Shell er ikke kjente, men det kan dreie seg om en slags tynn klient som er koblet til Windows Store og Universal Windows-plattformen. Det nye systemet skal altså være mer eller mindre nettbasert.

Lanseres i 2017?

Ifølge ryktene skal Cloud Shell lanseres i løpet av 2017. Mange tror Microsoft vil avsløre flere detaljer på den neste Build-konferansen som skal arrangeres i mai 2017.

Kilder: petri.com, neowin.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *