Slik endrer du farger i Windows
Classic Color Panel er en gratis app som kan brukes til å endre farger i Windows – den trenger ikke installasjon.

Les også: Programvare-porten

I Windows 7 kan du endre farger ved å høyreklikke på skrivebordet i Windows og velge tilpass. Klikk videre på vindusfarge og avanserte innstillinger for utseende.

Fjernet i Windows 10

I Windows 10 har Microsoft av en eller annen merkelig grunn bestemt seg for å fjerne muligheten til å endre farge på ulike deler av grensesnittet, eller i hvert fall i et begrenset omfang sammenlignet med det som er mulig i Windows 7.

Classic Color Panel er et gratis program som endrer systemfargene i Windows. Det gjelder bakgrunn, tekst og menyer på ulike steder i grensesnittet.

Last ned og bruk

Du finner Classic Color Panel på wintools.info – vær oppmerksom på at du skal ikke klikke på reklamen på siden men på Download-lenken (colorclassic.exe) nederst på siden. Denne appen trenger ikke installasjon.

Når du kjører colorclassic.exe får du følgende spørsmål: «Do you want to save your default settings?», det vil si et spørsmål om du ønsker å lagre standardinnstillingene. Du klikker selvfølgelig på Ja. Deretter velger du å lagre color.reg – det dette programmet gjør er nemlig å endre registerverdiene i Windows.

Du får da opp et vindu med innstillinger som er delt i tre kolonner. Den første kolonnen endrer fargen på tekst og de to andre kolonnene har med grensesnittet ellers å gjøre.

Du kan nå velge (klikk på det) et område og deretter klikker på fargen til høyre for å eventuelt endre fargen. Du får opp et lite vindu hvor du kan velge farge. Klikk på Apply – du blir da bedt om å logge deg av Windows – klikk på OK-knappen for å logge deg av og så på igjen slik at endringene skal tre i kraft. Du kan klikke på Default-menyvalget for å sette fargene tilbake til standardfagene. Skal du kjøre programmet igjen for å endre farger kan du kjøre filen colorclassic.exe igjen. Programmet blir altså ikke installert, men det endrer registerverdier i Windows når det kjøres.

Feilreaksjon av Windows Defender

Det kan hende at antivirusprogrammet Windows Defender reagerer på Classic Color Panel. Det er dessverre ganske vanlig at Windows Defender reagerer på apper som ikke er laget av Microsoft – les mer om det i vår artikkel.

Hvis du får opp et «Windows beskytter PCen»-vindu kan du bare klikke på «Mer info»-lenken og klikke videre på «Kjør likevel»-knappen.

Konklusjon

Ønsker du å endre fargene på ulike deler av Windows 10 er Classic Color Panel et nyttig program. Det som kan være utfordrende er at programmet er på engelsk – det er ikke alltid like enkelt å vite hva for eksempel Menu, MenuText, MenuBar, og så videre faktisk står for. Husk at du kan alltid klikke på Default-menyknappen for å nullstille valgene. Du bruker dette programmet uansett på eget ansvar.

Kilde: intowindows.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *