Chess24 viser LIVE sjakk

Det finnes ganske mange nettsider som handler om sjakk på en eller annen måte.

Les også: De beste sjakk-appene

Chess24.com

Chess24.com eies nå av selskapet Play Magnus som eies av verdensmester Magnus Carlsen.

Vi har sett nærmere på nettstedet og opplever både fordeler og ulemper.

Chess24.com gir oss blant annet en oversikt over sjakkturneringer og sjakkpartier som spilles LIVE. Det er dette som er den store fordelen med nettstedet.

LIVE sjakk!

Chess24.com er kanskje det mest populære nettstedet for å se på sjakkpartier som spilles over hele verden og det er ikke uten grunn. Nettstedet gir meget god oversikt over dette.

Vi finner LIVE sjakk via chess24.com/en/watch/live-tournaments.

Mange fordeler

Nettstedet Chess24.com byr på flere godbiter for sjakkinteresserte. Dette er noen av dem:

Den store ulempen

Den største ulempen med Chess24.com er manglende arkivfunksjon. Hvis det for eksempel spilles en turnering på en bestemt dag og at denne turneringen er ferdig spillt på denne dagen blir den aktuelle turneringen «slettet» fra oversikten. Hvis vi for eksempel har lyst å gå gjennom sjakkpartier som ble spillt dagen før er altså denne muligheten i utgangspunktet borte.

Det rare er at lenkene til tidligere turneringer ikke er slettet, men disse lenkene er ikke satt i et system og arkivert og noen av dem er ikke søkbare.

Vi kan riktignok bruke søkefunksjonen på nettsiden, men det er ikke alltid vi husker navnet på turneringen og er derfor usikre hva vi skal søke etter. I verste fall fungerer ikke søkefunksjonen heller. Vi skal se på sjakkpartier som spilles i den såkalte Chess960-turneringen fra 2020, men den dukket faktisk ikke opp i søkeresultatet. Vi måtte se på Twitter-kontoen til Chess24.com for å finnes riktig lenke.

Vi sjekket Chess24 i mars 2021 og nå fungerer ikke søkefunksjonen heller. Hvis vi for eksempel søker på Magnus får vi null treff. Vi sjekket dette også for noen dager siden og da var resutatet det samme. Det virker ikke som nettstedet Chess24.com er vedlikeholdt.

Konklusjon

Fordelen med Chess24.com er at den viser sjakkturneringer som spilles i dag og som er planlagt i nærmeste fremtid, pluss at den har masse informasjon om sjakk og en muligheten for å spille og trene sjakk. Den største ulempen mener vi er at nettstedet mangler et arkiv over sjakkturneringer som er ferdig spillt. Slike turneringer er rett og slett slettet fra oversikten og i ekstreme tilfeller finnes disse heller ikke via søkefunksjonen. Dessuten virker ikke som nettstedet vedlikeholdes – søkefunksjonen har sluttet å fungere.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.