Kommer ChatGPT til å erstatte Google?

Selv om ChatGPT har sine begrensninger og feil er det enkelt å la seg imponere over hva man kan få til med den nye verktøyet.

Les også: Hva er ChatGPT?

ChatGPT er i utgangspunktet en språkmaskin som svarer på alle spørsmål du spør den om. Det er et fantastisk leksikon og den imponere også ved å lage sin «egen» tekst ved hjelp av kunstig intelligens.

Hva mener ChatGPT?

Hvis du stiller ChatGPT nettopp dette spørsmålet, altså om den tror ChatGPT kommer til å erstatte Google, så får du et interessant svar. Nei, den kommer ikke til å erstatte Google, fordi disse to verktøyene bruker forskjellige metoder for å gi deg et svar på spørsmål. Google bruker algoritmer, mens ChatGPT er en tekstgenerator.

ChatGPT sine begrensninger ligger i at den lager tekst basert på en gitt starttekst, det vil si svarene den gir er basert på en læringsmodell som trener den til å behandle tekst den mottar.

Det er sikkert mange som ikke er klar over det, men ChatGPT er ikke koblet til internett, det vil si når den brukes. Den er riktignok koblet til internett når den trenes opp med tekstoppgaver, men når du og jeg bruker den for å lage tekst er den ikke koblet til internett. Bare spør ChatGPT!

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *