Capture One slår Lightroom

Capture One, eller rettere sagt Capture One Pro, er et program for profesjonelle forografer og er tilrettelagt for å behandle en stor mengde raw-filer.

Les også: De beste bildeprogrammene
Programmet er optimalisert for rask og effektiv arbeidsflyt for proffe fotografer som tar mange bilder – den største fordelen er veldig rask import av bilder.

Capture One Pro 10.2

Appen ble oppdatert i september 2017. Blant nyhetene er forbedringer i arbeidsflyt. Du finner detaljene på phaseone.com.

Funksjoner

Dette er bare noen av funksjonene Capture One Pro har å by på:

  • Bildebehandlingsmotor – ny motor som gjør det enklere å endre skalering, kontrast, eksponering og lys.
  • Hvitbalanse – brukervennlig behandling av hvitbalanse.
  • Skarphet – bedre kontroll over skarpheten uten å ødelegge skygger og detaljer.
  • Fargestyring – Capture One støtter dynamisk proofing og både RGB og CMYK arbeidsflyt.
  • Ny algortme for lys og kontrast – skal gi bildene et mer naturlig preg.
  • Objektiv-korrigering – korrigering av forvrengninger i objektiver.
  • Avansert reskalering – skal bevare bildekvalitet og skarphet uansett skalering.
  • Fargeredigering – avansert justering av farge.
  • Fokusmaske – kan brukes til å sjekke hvilke bilder som er i fokus.

Du finner detaljene på phaseone.com

Capture One vs Adobe Lightroom

Det er slett ikke lett å sammenligne Capture One og Adobe Lightroom. Det spørs hva du skal bruke det til og hva du er vant til. Det finnes likevel åpenbare forskjeller.

Les også: Dette er Lightroom Classic

Lightroom sin sterke side er at det er et brukervennlig program med et mer intuitivt grensesnitt og gjør en bedre jobb ved å holde oversikten over alle dine bilder. Lightroom jobber bedre sammen med Photoshop enn det Capture One gjør.

Capture One er et godt alternativ for profesjonelle fotografer. Problemet med Capture One er at det vesentlig dyrere enn Lightroom. Capture One er raskere enn Lightroom når det gjelder import av bilder og har meget god fargekontroll. Den dårlige nyheten for deg som eventuelt har tenkt å bytte, er at overføringen av bilder fra Lightroom til Capture One fungerer ganske dårlig, det vil si du vil miste en del informasjon om redigeringer. Les mer om forskjellen mellom Lightoom og Capture One på improvephotography.com.

Fotograf Ted Forbes har lagt ut en interessant melding på Twitter hvor han sammenligner Capture One og Lightroom. Bildene er tatt direkte fra kamera uredigert og de viser helt klart hvor mye bedre Capture One er til å konvertere raw-fil til JPEG-fil. Forskjellen er ganske stor.

Last ned eller kjøp

Capture One Pro har en pris på 279 euro (2640 kroner), men kan lastes ned og prøves gratis i 30 dager. Programmet støtter Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Kilder: Phaseone.com, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *