Canon 6D Mark II – entusiastkamera for amatørfotografen

Etter mange rykter på nettet er nå detaljene klare for Canon 6D Mark II og du kan faktisk allerede nå kjøpe kameraet i Norge. Det er et fullformat speilreflekskamera.

Dette kameraet er rettet mot ambisiøse amatørfotografer. Det kan neppe kalles rimelig, men det er heller ikke spesielt dyrt.

Spesifikasjoner

  • 26.2-megapiksler.
  • Fullformat sensor.
  • Støv-og vanntett.
  • Vribar berøringsskjerm.
  • Objektivfatning: EF.
  • Wi-Fi, NFC, Bluetooth og GPS.
  • Vekt: 765 gram.

Du finner detaljene på canon.no – du finner hele listen over spesifikasjoner på denne siden.

Klar i norske butikker!

Ifølge nettstedet dpreview.com er det forsinkelse i leveranse av kamera med kit-objektiv. Det viser seg imidlertid at kamerahuset er tilgjengelig i Norge og prisen ligger på rundt 20 000 NOK for kun kamerahuset. Du finner beste pris på prisguiden.no og prisjakt.no

Tester

Det har etter hvert dukket opp tester av det nye kameraet og får stort sett gode anmeldelser. Kritikken går helst ut på at kameraet har dårlig såkalt «dynamic range», det betyr blant annet at kameraet ikke leverer gode nok bilder på høy ISO sammenlignet med andre kameraer.

Dette er noen av testene som er blitt publisert:

Video

Dette er den offisielle introduksjonsvideoen fra Canon:

Du finner flere bilder og videoer på petapixel.com.

Kilder: Canon.no, petapixel.com
You may also like...

1 Response

  1. Hans M. Øvre sier:

    Har merket meg alle klagene på det nye kameraet, også fra mennesker verden over som neppe selv har prøvd kameraet. Hvorfor kan de ikke lukke kjeften sin, og heller se seg om etter et annet kamera?! Hvis de har så mye å klage over, så er neppe dette det kameraet de er på jakt etter. Dessuten er det grenser for hva man kan forlange av en innstegsmodell, og til det prisnivået kameraet ligger på. Mange har også klaget på mangelen på 4K på video-opptak, men de personene får heller kjøpe seg et rent videokamera. Personlig skjønner jeg ikke hvorfor man på død og liv skal ha videofunksjon i ett stillbildekamera. Selv ville jeg helst sluppet å betale for akkurat den funksjonen,- jeg gjør aldri videoopptak! Men sånn er det. Vi er alle forskjellige, med forskjellige behov, men all denne sytingen og klagingen over et nytt produkt er bare forbannet tull. Liker du ikke produktet, så finn deg noe annet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *