Slik bytter du til lokal konto i Windows

Denne artikkellen beskriver hvordan du kan bytte fra Microsoft-konto til lokal konto i Windows.

Lokal eller Microsoft?

Hvis du allerede er logget på med lokal konto, da kan du eventuelt gå den andre veien, det vil si bytte fra lokal konto til Microsoft-konto. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Kontoer og klikk på Logg på med en Microsoft-konto i stedet.

For ordens skyld, det er flere fordeler med å bruke Microsoft-kontoen. Du risikerer at noen av funksjonene i Windows 10 vil slutte å fungerer hvis du ikke bruker den. Den kan også være kjekk å ha hvis du bruker noen av tjenestene fra Microsoft. Du kan uansett alltid angre, det vil si du kan på en enkel måte velge hvilken konto du bruker for å logge deg på Windows – det gjør du via innstillinger og kontoer.

Slik bytter du til lokal konto

Du kan endre på dette via Start, Innstillinger, Kontoer. Her kan du klikke på «Logg på med lokal konto i stedet». Du får da opp et varsel-vindu som spør deg om du er sikker på at du vil bytte til lokal konto. Klikk på Neste. Du får da opp et vindu hvor du skal bekrefte passordet, og videre et annet vindu hvor du skal skrive inn brukernavn og passord. Du kan velge et hvilket som helst brukernavn og passord.

Les også: Slik lager du sikkert passord

Du får til slutt et vindu hvor du kan logge av og fullføre. Nå kan du logge deg på med din lokale konto.

Hvis du ønsker å gå tilbake til Microsoft-kontoen, kan du gå til Start, Innstillinger, Kontoer og velge «Logg på med Microsoft-konto i stedet».

Lokal bruker opprettes

Vi testet dette på en PC med Windows 10 Home og metoden fungerer, men opprettelsen gikk ikke helt som forventet. Vi har tidligere skrevet en artikkel om at Microsoft har endret reglene slik at det ikke skal være mulig å lage en ny lokal bruker – les mer i vår artikkel.

Som sagt, metoden fungerer likevel når vi prøver, men merkelig nok virker kun passordet vi brukte på Microsoft-kontoen, altså forrige konto, og ikke passordet vi laget for den nye lokale brukeren. Microsoft har altså overført passordet til den nye kontoen – vi har foreløpig ikke funnet ut hvorfor dette skjer.

Microsoft har gjort ting lite fleksible for brukeren. Vi prøver å endre passord for den nye opprettede brukeren, men lykkes ikke. Vi finner riktignok påloggingsalternativer i innstillinger for kontoer, men endringer på passord blir ikke realisert. Vi prøver også å gjøre dette via kontrollpanelet, men blir videresendt til innstillinger. Men, konklusjonen er at det går fortsatt an å lage lokal konto i Windows 10 Home.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *