Bli bedre kjent med PC-en din!
På denne siden finner du programmer som kan gi deg informasjon om PC-en din, pluss programmer som kan brukes til å teste ut ytelsen og stabiliteten til Windows og PC-en din.

Les også: Slik får du raskere og bedre PC!

Det finnes en haug av slike programmer, men felles for programmene som nevnes på denne siden er at de er gratis.

Informasjon om PC-en din

Dette er programmer som kan gi deg detaljert informasjon om PC-en din.

 • System Information Viewer (SIV) er et program som viser detaljert informasjon om din datamaskin. Her finner du informasjon om Windows, maskinvare og nettverkskomponenter.

  Bilde: http://rh-software.com/

  Brukergrensesnittet kan virke rotete og uoversiktlig første gangen du kjører programmet, men dette programmet er et av de mest detaljrike som finnes på markedet. Du finner masse menyer og undermenyer på bunnen av grensesnittet – her er mulighetene svært mange.

  SIV trenger ikke installasjon, du laster ned en ZIP-fil (siv.zip) fra rh-software.com, pakker denne opp til en egen mappe, og dobbeltklikker på programfilen. Kjør (dobbeltklikk) SIV32X.exe hvis du har 32-bit Windows, og SIV64X.exe hvis du har 64-bit Windows. Vær oppmerksom på at det kan ta forholdsvis lang tid å starte programmet, altså fra det du dobbeltklikker på programfilen, til programmet faktisk starter, fordi programmet samler inn informasjon om din PC.

 • Speccy er et program fra utviklerne bak det populære ryddeprogrammet Ccleaner. Speccy er et avansert systemverktøy for PC-en din.

  Du får detaljert informasjon om maskinvare og programvare som er installert i PC-en din. Du kan blant annet få informasjon om PC-en din har ledig plass for flere minnebrikker – det er nyttig hvis du vurderer å installere mer minne – les mer i vår guide.

  Speccy støtter Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10, og det støtter både 32-bit og 64-bit Windows. Programmet finnes også i en portabel utgave. Les mer om Speccy i vår artikkel.

 • HWiNFO er et professionelt gratis verktøy som gir detaljert informasjon om PC-en din, og det kan også bruke til å overvåke ulike komponenter i PC-en din. Programmet finnes i tre utgaver for DOS, for Windows 32-bit og for Windows 64-bit. Du kan laste ned programmet på hwinfo.com. Les mer i vår artikkel.

 • HARDiNFO er et program som gir deg detaljert informasjon om PC-en din. Programmet kan også brukes til å overvåke og teste PC-en din, og det kan fortelle deg om eventuelle feil. Programmet er tilgjenglig i gratisversjon for hjemmebrukere og en Pro-versjon for bedrifter. Du finner en direktelenke til installasjonsfilen på usro.net

 • Belarc Advisor lager en detaljert profil av installert maskinvare og programvare i PC-en din. Resultatet vises i nettleseren din. Programmet støtter Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10, og både 32-bit og 64-bit Windows.

 • UserBenchmark er et gratis program som viser benchmark-status for komponentene i PC-en din, og du kan bruke denne informasjonen til å sammeligne med PC-en til andre brukere. UserBenchmark er rettet mot den vanlige brukeren, og ikke mot teknikere eller spesialister på maskinvare.

 • Rainmeter er et annerledes program som viser informasjon om PC-en din på skrivebordet i Windows, slik at du får se oversikten hele tiden. Det viser ting som minnebruk og batteribruk.

 • Real Temp er et program som kan brukes til å måle og vise temperatur i Intel-sentralprosessorer (CPU).

 • CPU-Z er et program som samler og viser informasjon om blant annet prosessor, hovedkort, minne i PC-en din.

 • GPU-Z er et program som gir deg detaljert informasjon om skjermkortet i PC-en din.

 • Speedfan er et program som gir informasjon om temperatur og vifter i PC-en. Med dette programmet kan du også styre viftene, altså hvor raskt disse roterer. Bruken av dette programmet avhenger imidlertid av om hovedkortet støtter slik viftestyring, det er nemlig ikke alltid produsenter tillater dette.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *