Bitcoin fortsetter mot nye høyder

Interessen for den digitale valutaen bicoin fortsetter å øke, mens det er også mange som fortsatt er skeptiske, spesielt myndigheter – det er kanskje ikke så rart siden det er ingen som styrer bitcoin.

Les også: Hva er bitcoin?
Verdien av bitcoin svinger veldig fra time til time, men fredag nådde den en ny milepæl – den passerte utrolige 6000 USD. Verdien er i skrivende stund på rundt 5800 USD – du kan følge verdien LIVE på realtimebitcoin.info.

Gir større frihet for noen

For noen gir bitcoin større frihet. Sikander Lhote forteller til NRK at det at han kan leve på bitcoin gir større frihet til å jobbe som han selv vil, samt bedre tid til å finne ut hvordan han skal drive og tjene penger på bedriften.

Det er flere steder som tilbyr bitcoin som betalingsmåte. Caféen Kasbah Hub i Oslo gir kundene mulighet til å betale med bitcoins og har merket en økning i antall brukere.

Det finnes også skeptikere

Informasjonssjef Tom Staavi i Finans Norge er ikke like begeistret over bitcoin. Dette er en ukontrollert valuta. Den er utenfor offentlig kontroll og brukeren er anonym. Vi har sett at kriminelle bruker denne valutaen aktivt. Jeg mener det er en ulykke for samfunnet at vi alle skal få lov til å gjøre opp for oss anonymt, sier Staavi til NRK.

Kilde: NRK

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *