Politiet advarer mot bitcoin-svindel

Verdien av bitcoin har i løpet av det siste året gått rett til himmels.

Les også: Hva er bitcoin?

Denne situasjonen er ønsket velkommen av svindlere som utnytter den. Mange personer blir lurt i en felle.

Bitcoin-svindel

Nå advarer politiet mot bitcoin-svindel. Tidligere i år er en person svindlet for 2,5 millioner kroner, dette melder NRK. Han er slett ikke den eneste.

Du kan for eksempel få en e-postmelding om at du kan tjene masse penger på bitcoin. I meldingen sies det at verdien går til himmels og at verdien vil fortsette å øke. Dette er bare halve sannheten. Verdien av bitcoin har faktisk falt betydelig i løpet av de siste ukene.

Det er mange som lar seg friste – i disse dager er det mange som er i en sårbar situasjon økonomisk og derfor frister det med raske penger. Økokrim estimerer at nordmenn sender rundt 50 000 000 kroner hvert år til svindlere. Problemet med denne typen svindel er at den kan være vanskelig å spore.

Råd fra bankene

Du bør aldri oppgi sensitiv informasjon som BankID, passord eller kort- og kontoopplysninger til andre. Hvis du er blitt lurt bør du kontakte banken med én gang slik at de kan sperre BankID og kort. I tillegg bør du anmelde forholdet til politiet.

Kilde: NRK

You may also like...

1 Response

  1. Roy Østensen sier:

    Bra du advarer. Bitcoin er i virkeligheten helt ubrukelig som betalingsmiddel siden verdien varierer så forferdelig som den gjør, og den ikke er bundet til noen reelle verdier. Helt siden jeg første gang hørte om bitcoin har jeg vært overbevist om at dette er ren humbug, og jeg er ikke blitt mindre overbevist etter dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *