Hvilket kameramerke er best?

Dette er det evige spørsmålet mange fotointeresserte stiller seg. Hvilket kameramerke tar de beste bildene? Utgangspunktet for denne testen er bilder som kommer direkte fra kamerasensoren, altså uten redigering og forbedring.

Det er YouTube-kanalen TheCameraStoreTV som bestemte seg for å teste dette. De testet kameramerkene Canon, Nikon, Sony, Fuji, iPhone, Pentax, Olympus og Panasonic. De brukte bilder på JPEG-formatet for å teste hvilke kameraer som leverte bilder av beste kvalitet
Testen gikk ut på å ta bilder, ta en utskrift av bildene og spørre en rekke profesjonelle fotografer hvilke bilder de likte (blindtest), ikke minst når det gjelder fargegjengivelse. Det ble tatt tre ulike bilder: portrett, landskap og studio-foto.

Dette ble resultatet totalt sett:

  1. Nikon
  2. Canon
  3. Panasonic
  4. Fuji
  5. Olympus
  6. Sony
  7. Pentax
  8. iPhone

Vinneren ble altså Nikon, men Canon var like bak. Det var Pentax og iPhone som kom på delt siste plass. iPhone slet med blant annet hvitbalansen og bildene fra iPhone hadde for mye støy. Det positive med iPhone var god fargegjengivelse i landskapsbilder. Pentax tok gode bilder i raw-format, men ikke like gode med JPEG-formatet.

Videopresentasjon

Dette er en video som presenterer vinnerne:

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *