Endelig BankID uten Java

java_no22

Vi har ventet lenge på dette, men nå har vi BankID-løsning uten Java. Det var i fjor snakk om at løsningen skulle være klar i 2014, men nå er løsningen endelig på plass, i hvert fall for noen.

Det er gjentatte ganger blitt oppdaget sikkerhetshull i Java, og dette blir utnyttet av kriminelle. Derfor er det på tide med en ny løsning som ikke bruker Java.

Les også: Sikkerhetshull i Java

BankID 2.0 er webbasert

BankID ble formelt presentert i en ny utgave i april 2013, det som er blitt kalt for BankID 2.0. Utgangspunktet er at løsningen blir uavhengig av Java. BankID 2.0 skal bygges som web-app basert på teknologier som HTML5, CSS3 og Javascript.

Løsningen skal fungere uavhengig av brukernes programvare, altså skal brukerne slippe å laste ned noe for at løsningen skal fungere. Dessuten skal løsningen fungere på alle enheter og plattformer.

Har tatt tid

Uvikling av en BankID-løsning uten Java startet i desember 2012 med et forprosjekt. Først i midten av juni 2013 ble et forprosjekt ferdig, og deretter ble en ny BankID-klient utviklet, kvalitetssikret og implementert høsten 2014.

Digipost og Nordea var først ute, og snart DNB

Digipost er allerede klar med en løsning som tilbyr BankID uten Java – les mer om løsningen på digipost.no.

Nordea har i en pressemelding kunngjort overgangen til BankID uten Java. Denne løsningen er nå klar for både bedriftskunder og privatkunder.

Og nå er det DNB sin tur. De første kundene skal kunne logge seg på uten Java, fra uke 46, altså om et par uker, melder dinside.no.

Kilder: Digipost.no, DinSide.no, Aftenposten.no, Digi.no (1), Digi.no (2), Digi.no (3), Bankid.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *