Avinstaller QuickTime nå!

quicktime1

Sikkerhetseksperter advarer nå mot programmet QuickTime fra Apple og oppfordrer brukere til å avinstallere programmet så fort som mulig.

Les også: Gratisprogrammer

Ikke lenger oppdatert

Det er sikkerhetsselskapet Trend Micro som kommer med en advarsel mot QuickTime i sin pressemelding. Det er oppdaget to svært alvorlige sikkerhetshull i QuickTime. Ifølge ekspertene fra Trend Micro har Apple sluttet å sikkerhetsoppdatere QuickTime og dermed er saken ekstra kritisk.

Kan gi tilgang til PC-en din

Disse hullene gjør det mulig for en angriper å kjøre en skadelig kode på datamaskinen, dersom brukeren besøker en skadelig nettside eller kjører en skadelig fil.

Det er foreløpig ikke meldt om noen angrep som utnytter disse hullene og det er heller ikke kommet noen bekreftelse fra Apple om at selskapet slutter å oppdatere QuickTime. Det er likevel bedre å avinstallere QuickTime med en gang i stedet for å vente på at Apple reagerer.
Slik avinstallerer du QuickTimne

Det første du kan gjøre er å sjekke om du faktisk har QuickTime installert. Dette kan du gjøre ved å søke etter quicktime i søkevinduet i Windows.

Hvis du finner ut at QuickTime er installert på din PC kan du avinstallere programmet via kontrollpanelet. Har du Windows 7 kan du venstreklikke på Start-knappen og velge Kontrollpanel, Programmer, Avinstaller et program. Finn frem QuickTime (dersom du har det) og velg avinstaller.

Hvis du har Windows 10 kan du høyreklikker på Start-knappen og velge Kontrollpanel fra menyen, Programmer, Avinstaller et program. Finn frem QuickTime (dersom du har det) og velg avinstaller.

Alternativer

Det finnes ganske mange alternativer til QuickTime. Vi anbefaler VLC Media Player. Du finner flere alternativer i vår oversikt over gratisprogrammer.

Kilder: Trendmicro.com, ZDNet.com, Ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *