Avslør ukjente filtyper

topsecret

Du har sikkert vært borti i denne situasjonen – du prøver å åpne en fil, men Windows kjenner ikke igjen filtypen. Hva kan du gjøre? Her får du hjelp.

Søkeverktøy

Den beste løsningen er kanskje å søke etter filendelsen med Google eller et annet søkeverktøy, og på den måten prøve å finne hvilket program som er knyttet til den aktuelle filtypen. Det finnes også egne søkeverktøy/nettsider som kan brukes til å søke etter en spesifikk filtype – dette er noen av dem:

Tredjepartsprogrammer

Dersom du fortsatt ikke finner den aktuelle filtypen, eller du har ikke programmet som skal til for å åpne den ukjente filen, kan et tredjepartsprogram være redningen.

Det finnes nemlig programmer som kan brukes til dette – det dreie seg gjerne om filer med tekst-eller multimediainnhold. Dette er programmer som støtter flere titalls eller hundrevis av filtyper, og da kan dette programmet brukes til å åpne filer med flere forskjellige filtyper.

  • Freeviewer er et gratisprogram som støtter over hundre forskjellige filformater, inkludert Microsoft Office (.docx, .xlsx, .pptx, .doc, .xls), Open Office, Word Perfect og PDF, pluss mange video- og bildeformater. Programmet kan først og fremst brukes for lesing av filer, men har også noen begrenset redigeringsmuloghet.

  • Universal Viewer støtter over to hundre filformater. Programmet kan lastes ned fra uvviewsoft.com, det finnes i både betalversjon (Pro), og en gratisversjon (Free). Vær klar over at det er en stund siden programmet er blitt oppdatert.

    universal_viewer

    Vær oppmerksom på at du under installasjonen får mulighet til å installere tre ekstra programmer, nemlig Smart PC Cleaner, Club Penguin og Driver Genius. Klikk på Decline for alle tre programmene, dersom du ikke ønsker å installere disse. Du må til slutt klikke på Accept på det fjerde og siste installasjonsvinduet, for å sette i gang installasjonen.

    Programmet er tilgjengelig i norsk språkversjon – du finner språkfilen på nedlastingssiden. Last ned språkfilen, og pakk opp .lng-filen til Language-undermappen i installasjonsmappen for programmet.

  • Free Opener støtter rundt åtti ulike filtyper – du finner en oversikt over disse på freeopener.com.

  • Open Freely støtter over hundre forskjellige filformater.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *