Autorun Organizer gjør PC-en din vesentlig raskere

Et viktig område som bestemmer hvor rask PC-en din er, er oppstarten, det vil si antall programmer som starter samtidig som opstarten av PC-en. Det finnes mange programmer som gir deg kontrollen over oppstartprogrammer – Autorun Organizer er et gratis, brukervennlig og godt alternativ.

Les også: Dataporten-apper
Gir bedre ytelse

Ett av tiltakene for å få raskere PC er å fjerne alle unødvendige programmer i oppstarten. Har du en ny PC eller en PC du ikke har optimalisert, kan du gjøre PC-en vesentlig raskere på denne måten, fordi PC-produsenter pleier å legge massse overflødige programmer i oppstarten. Mange av disse programmene kommer du uansett aldri til å bruke.

Før du setter i gang

Før du eventuelt fjerner programmer i oppstarten, bør du avinstallere programmer du faktisk ikke bruker.

Les også: Fjern programvare effektivt

Videre bør du ta sikkerhetskopi av viktig data før du setter i gang.

Start forsiktig

Det kan være lurt å ikke fjerne alle programmmer i oppstarten med en gang. Du har da bedre kontroll over prosessen. Enkelte programmer er ikke så lurt å fjerne. Start med ett program og se om det har noen virkning. Deretter kan du eventuelt fjerne flere.

Autorun Organizer

Det finnes mange programmer som fjerner oppstartprogrammer, du finner flere slike i vår oversikt, men Autorun Organizer er ganske brukervennlig.

Bilde: chemtable.com

Bilde: chemtable.com

Programmet viser en liste over oppstartprogrammene under «Startup Application». Du har nå flere valg.

Du bør egentlig ikke slette et program som er i oppstarten, med mindre du er helt sikker på at du ikke trenger programmet i oppstarten. Det du bør gjøre er å deaktivere programmet midlertidig («Temporary disable»). Dette kan du alltid gjøre om senere, hvis du mener dette ikke er så lurt – da fjerner du bare haken.

autorun_organizer4

Du kan også velge en forsinkelse for start av programmet («Delay load for 30 seconds») eller du kan fjerne programmet fra oppstarten («Remove»)

En forsinket oppstart av ett av programmene, kan redusere belastningen på Windows, like etter pålogging. Dette kan være programmer som Windows ikke må ha for å starte normalt, for eksempel noen tredjepartsprogrammer, altså programmer som ikke er laget av Microsoft. Denne muligheten kan du bare droppe, hvis du er usikker.

Hvis du er usikker på hva et program faktisk gjør, kan du høyreklikke på programmet, og velge «Search Internett» for å undersøke programmet nærmere.

autorun_organizer3

Tallene (sekunder) du ser under «Recent System Load Times», viser noen eksempler på hvor rask Windows-oppstarten har vært de siste dagene, altså for din datamaskin.

Du kan også aktivere en funksjon som viser hvor populære programmene er, altså via «Enable displaying the startup applications popularity?», men da må du godkjenne at dine data sendes til serveren.

Last ned

Du finner Autorun Organizer på chemtable.com. Det støtter Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10. Det støtter både 32-bit og 64-bit Windows.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.