Autorun Organizer gjør PC-en din raskere


Et viktig område som bestemmer hvor rask PC-en din er, er oppstarten, det vil si antall programmer som starter samtidig som opstarten av PC-en. Det finnes mange programmer som gir deg kontrollen over oppstartprogrammer – Autorun Organizer er et gratis, brukervennlig og godt alternativ.

Les også: Programvare-arkivet

Gir bedre ytelse

Ett av tiltakene for å få raskere PC er å fjerne alle unødvendige programmer i oppstarten. Har du en ny PC eller en PC du ikke har optimalisert, kan du gjøre PC-en vesentlig raskere på denne måten, fordi PC-produsenter pleier å legge massse overflødige programmer i oppstarten. Mange av disse programmene kommer du uansett aldri til å bruke.

Før du setter i gang

Før du eventuelt fjerner programmer i oppstarten, bør du avinstallere programmer du faktisk ikke bruker.

Les også: Fjern programvare effektivt

Videre bør du ta sikkerhetskopi av viktig data før du setter i gang.

Start forsiktig

Det kan være lurt å ikke fjerne alle programmmer i oppstarten med en gang. Du har da bedre kontroll over prosessen. Enkelte programmer er ikke så lurt å fjerne. Start med ett program og se om det har noen virkning. Deretter kan du eventuelt fjerne flere.

Autorun Organizer

Autorun Organizer kan du laste ned fra chemtable.com. Kjør installasjonsfilen og velg English som språkversjon (det finnes ikke på norsk). Godta lisensavtalen og klikk på Next to ganger og til slutt Finish.

Kjør programmet og vent mens Autorun Organizer henter inn informasjon om programmer som ligger i oppstarten.

Du skal nå klikke på ett av programmene i oversikten og her er det hensiktsmessig å sette en hake ved  «Disable temporarily». Du bør ikke velge Remove, fordi da fjerner du programmet. Velger du  «Disable temporarily» kan eventuelt fjerne haken senere hvis det viser seg at PC trenger det aktuelle programmet i oppstarten. Du vil merke dette etter hvert.

Du bør kun merke noen få programmer i første omgang. Dersom handlingen skaper problemer med PC-en kan du senere fjerne haken ved det aktuelle programmet. Poenget er at det kan hende at det ikke er hensiktmessig å fjerne et bestemt program fra oppstarten.

Hvis du er usikker på hva et program faktisk gjør, kan du høyreklikke på programmet, og velge «Search Online» for å undersøke programmet nærmere.

Tallene (sekunder) du ser under «Recent System Load Times», viser noen eksempler på hvor rask Windows-oppstarten har vært de siste dagene, altså for din datamaskin.

Last ned

Du finner Autorun Organizer på chemtable.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *