Snart kan et bilde redigeres før du faktisk tar bildet

Forskere ved det amerikanske universitetet Massachusetts Institute of Technology (MIT) driver nå med å utvikle en app som skal kunne redigere et bilde før du faktisk tar bildet.

Les også: De beste fotoappene
Teknikken kalles for «Bilateral Learning». Det dreier seg om en slags nevtralt nettverk som «lærer» seg hvordan det skal redigere et bilde ved bruk av før og etter eksempler.

Forskerne bruker et datasett som de har laget i et samarbeide med selskapet Adobe. Datasettet består av 5 000 bilder som er blitt korrigert og redigert av fem profesjonelle fotografer. De bruker det nevrale nettverket til å generere en oppskrift på hvordan et bilde skal redigeres.

Denne typen prosesser har tidligere kun vært mulig med kraftige datamaskiner og prosessene har da tatt tid. MIT-forskerne har i et samarbeid med selskapet Google klart å utvikle en teknologi som gjør dette mulig med en app i en smarttelefon.

Ikke bare det, men en slik prosess skal være mulig i sanntid, det vil si resultatet er tilgjengelig øyeblikkelig. Bildet kan da redigeres før du faktisk tar bildet.

Det er foreløpig uklart om eller når denne typen app blir lansert.

Video

Dette er videoen som presenterer teknologien:

Kilder: MIT News, gizmodo.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *