Webdesign for hvermansen

screens

Artisteer er et spennende verktøy som skal gjøre webdesign «superenkelt», i hvert fall ifølge produsenten. Med Artisteer kan du lage ditt eget WordPress-tema, uten at du trenger å kunne noe programmering eller koding. Det hele skjer i et brukervennlig grensesnitt med menyer og knapper, hvor du klikker deg frem til masse muligheter.

Denne artikkelen er en kort presentasjon av programmet Artisteer. Dette er ikke det eneste programmet som gjør webdesign enkelt for folk flest, men det som gjør Artisteer spesielt, er at det er tilrettelagt direkte for løsninger som WordPress.

Et visuelt verktøy med omfattende muligheter

Artisteer er en programvare du kan laste ned og installere på PC-en din, og som kan brukes til å lage ditt eget WordPress-tema på en enkel måte, ved å bla i menyer og klikke på knapper, altså uten at du trenger å kunne noen programmering eller koding.

Les også: Hva er et WordPress-tema?

Programmet har et grensesnitt som ligner veldig på Microsoft Office, det vil si det har et bånd-menysystem. Programmet lager et WordPress-tema for deg, basert på dine valg, og du kan justere dine valg på veldig mange måter – Artisteer er med andre ord meget fleksibelt.

artisteer5

Dette kan du altså gjøre uten at du trenger å kunne programmering. Det hele skjer visuelt i Artisteer-programmet ved klikke på knapper på bånd-menyene.

Her er en Youtube-video med en gjennomgang av Artisteer:

Ikke bare WordPress

Artisteer støtter ikke bare WordPress, men også blant annet Joomla og Drupal. Det leveres med flere gratis maler, såkalte templates, se hele listen på artisteer.com.
Nedlasting, installasjon og bruk

Artisteer er tilgjengelig i flere utgaver. Home-utgaven koster 49,95 USD, mens Standard-utgaven koster 129,95 USD. Home-utgaven er god nok for de fleste.

Artisteer kan prøves gratis, men da kan du verken lagre eller eksportere dine Artisteer-prosjekter – les mer om vilkårene på artisteer.com.

Etter nedlasting og installasjon av Artisteer kan du velge å starte prøveversjon av Standard-eller Home-utgaven, du kan velge å kjøpe programmet, eller du kan velge å aktivere det (hvis du allerede har betalt).

artisteer1

Første oppstart av selve programmet åpner tilgang til opprettelse av et nytt prosjekt.

artisteer2

Her kan du velge en Blank-side eller du kan velge én av malene som følger med programmet. Er du usikker på hva du bør velge, kan du alltid starte et nytt prosjekt, og velge noe annet neste gang.

artisteer_4

Klikk på «Suggest Design» for å få et forslag om et ferdig laget design for nettsiden din. Du kan klikke gjentatte ganger på denne knappen, og du får et nytt forslag ved hvert klikk.

Ønsker du å gå tilbake til forrige/neste valg, kan du klikke på «Undo»-knappen eller «Redo»-kanppen øverst.

Har du funnet en design du liker sånn noenlunde, men er ikke helt i mål, er Artisteer meget fleksibelt – du kan finpusse og justere en hvilken som helst del av nettsiden.

Omfattende muligheter

Artisteer har følgende menyer: Home, Edit, Colors & Fonts, Layout, Content, Background, Sheet, Header, Slider, Menu, Blocks, Vertical Menu, Controls, Footer.

Under Home-menyen finner du følgende:

artisteer5

Klikker du på de andre menyene, får du nye valg under. Her er det såpass mange muligheter, at du må nesten bare prøve deg frem, for å bli kjent med programmet.

Eksporter til WordPress

Når du er ferdig med å velge og justere design på ditt tema, kan du velge File, Export, WordPress Theme.

artisteer6

Du velger en mappe du ønsker å eksportere temaet til, og kan deretter aktivere temaet via WordPress-kontrollpanelet. For ordens skyld, eksportmuligheten er deaktivert i prøveversjonen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *