Få tilbakemeldinger på bildene dine!
Er du fotointeressert og ønsker å dele bildene dine for å få tilbakemeldinger finnes det ganske mange tjenester på nettet.

Les også: Her kan du dele bildene dine

Du finner en del av slike tjenester i vår oversikt.

Nytt prosjekt

ARS er en ny nettside som gjør det mulig å gi bilder anonyme tilbakemeldinger.

Fordeler
Hensikten med denne tjenesten er å kunne gi tilbakemeldinger uten at anmelderne risikere å få personangrep eller på en annen måte få negativ behandling.

Dette kan også bidra til å få brukere til å gi ekte tilbakemeldinger uten å bare å prøve å være hyggelig. Dette skal hindre at tilbakemeldingene blir meningsløse, for eksempel: «Så bra» eller «fantastisk». Det skal med andre ord bidra til mer konstruktive tilbakemeldinger.

Ulemper
Tanken bak dette prosjektet er god, men det gir anmelderne en mulighet til å skjule seg bak anonymitet. Problemet med anonyme anmeldere er også at du vet ikke hvor stor vekt du skal legge på en kommentar, det vil si du vet ikke om den kommer fra en profesjonell fotograf eller en «hvem som helst».

Konklusjon

Nå har vi testet tjenesten i en uke og kan komme med en konklusjon. Vi la ut tre bilder og vi fikk faktisk flere gode og konstruktive tilbakemeldinger. Vi måtte imidlertid vente flere timer på de første kommentarene.

Det som trekker ned er at når vi skal gi andre bilder tilbakemelding får vi kun opp ett bilde av gangen – dette reduserer aktiviteten og effektiviteten betraktelig. Merkelig nok skal vi velge enten «Keep» eller «Ditch» når vil skal anmelde et bilde fra en annen bruker, pluss at tekstfeltet for en tilbakemelding er «Optional». Dette synes vi er det motsatte av hensikten med tjenesten, nemlig at tilbakemeldingen skal være konstruktiv.

Vi kan også nevne at når du har lagt ut tre bilder må du selv kritisere andres bilder for å kunne legge ut flere bilder.

Prøv selv!

Du kan jo prøve selv på arsbeta.com – prosjektet er fortsatt i betaversjon og den kan derfor være ustabil. Du får opp en side med et registreringsskjema hvor du blir bedt om å skrive en del informasjon om deg selv, men du trenger ikke å skrive mer enn du selv ønsker. Du kan for eksempel kun oppgi e-postadresse og First Name (her kan du bare skrive et kallenavn) og Last Name.

Så er det bare å laste opp et bilde. Deretter kan du velge menyen PROFILE og vente på en tilbakemelding. Klikk på RATE-menyen for å gi andres bilder tilbakemelding.

Kilder: erickimphotography.com, diyphotography.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.