Verktøy for å optimere Windows

På denne siden finner du apper som kan brukes til å gjøre PC-en både bedre og raskere. Appene gjør det enklere å vedlikeholde Windows, avinstallere programmer og fjerne midlertidige filer.
Les også: Den store Windows-guiden

De to viktigste og beste programmene er øverst. Ccleaner gjør en grundig jobb med å rydde på PC-en din og Autorun Optimizer er et brukervennlig alternativ for å fjerne programmer fra oppstarten.

Ccleaner
Dette programmet er absolutt det beste for å optimere Windows og det er ett av programmene vi ikke klarer oss uten. Det lan brukes til å rydde skikkelig i en PC. Du kan bruke Ccleaner til å avinstallere programmer, til å fjerne midlertidige filer og til å rydde i registeret.

Programmet rydder såpass skikkelig at du vil merke forskjell dersom det er lenge siden sist du ryddet på PC-en. Det skader heller ikke at dette programmet er ganske brukervennlig. Du finner detaljene i vår guide.

Autorun Organizer
Autorun Organizer kan brukes til å fjerne programmer i oppstarten. Du kan gjøre PC-en din vesentlig raskere ved å bruke dette programmet. Ikke alle er klar over det, men nye PC-er er gjerne stappfulle av programmer du aldri bruker og disse ligger gjerne i oppstarten og kjører i bakgrunnen uten noen nytte.

Hvis ikke du har ryddet i oppstarten før vil du merke en stor forskjell, både i oppstart av PC-en og i generell ytelse. Det skader ikke at Autorun Organizer er ganske brukervennlig. Les mer i vår guide.

FixWin
Med dette prorammet trenger du bare å klikke på en knapp for løse forskjellige problemer i Windows 10. Har du for eksempel problemer med lyden, internett, en skriver eller med en annen maskinvare. Med programmet FixWin kan du på en svært enkel måte fikse dette. FixWin er gratis og krever ikke installasjon.

 

 

 

PC Decrapifier
Denne appen gjør det enklere å fjerne uønskede programmer. Hvis du for eksempel har kjøpt en ny PC vil du sikkert kvitte deg med programmer du faktisk ikke bruker. PC Decrapifier er svært enkelt å bruke og det krever ikke installasjon.

 

 

 

Should I Remove It?
Driver du og rydder på PC-en din, men er usikker på hvilke programmer du bør avinstallere? Da kan dette programmet hjelpe deg. Det kommer med forslag om hvilke programmet du kanskje bør fjerne, men det er du som til slutt bestemmer dette.

Snail Driver
Sliter du med å finne ut riktige drivere for PC-en din? Du er ikke alene! Med dette programmet kan du på en svært enkel måte finne, laste ned, installere og oppdatere Windows-drivere. Dette programmet gjør det såpass enkelt å finne riktige drivere at det nesten er latterlig.

Windows Repair Toolbox
Dette er en samling av rundt hundre nyttige verktøy for Windows. Pleier du å bruke en rekke verktøy for å optimalisere Windows og PC-en din er dette programmet midt i blinken for deg – hundre apper på ett sted!

Her finner du verktøy som HWiNFO, CPU-Z, GPU-Z, Ninite, NirLauncher, FixWin, Autoruns, Recuva, msconfig, regedit, chkdsk og Decrapifier, bare for å nevne noen.

 

Windows 10 Ultimate Tweaker
Hadde ikke det vært kjekt å ha et program som gir deg enkel kontroll over Windows via det samme programvinduet? Det er nettopp dette Ultimate Windows Tweaker gjør og det er i tillegg helt gratis. Ultimate Windows Tweaker tilbyr over 200 innstillinger for Windows. Ikke bare det, det er også enkelt å bruke og det trenger ikke installasjon.

 

 

WinPatrol
Vi bombarderes av uønskede programmer fra Internett, både fra sosiale tjenester som Facebook, via e-post, og fra skadelige nettsider. Ønsker du et program som overvåker truslene for deg, er WinPatrol et ideelt program for deg. WinPatrol er et populært vedlikeholdsprogram for Windows som blant annet kan brukes til å overvåke datamaskinen, og eventuelt varsle deg hvis det skjer noe unormalt.

 

 

NirSoft
NirSoft er en fantastisk samling av nyttige programmer for Windows. Det dreier seg om rrundt 200 programm som er helt gratis og som ikke trenger installasjon. Hensikten er å gjøe PC-hverdagen din enklere. Appene kan for eksempel gi deg informasjon om PC-en din eller enheter som er koblet til PC-en. De kan hjelpe deg hvis du glemmer noen av dine passord, måle internett-hastigheten, vise en oversikt over USB-enheter og vise programmer du har i Windows-oppstarten, bare for å nevne noe.

 

Sysinternals Suite
Er en samling av rundt 70 verktøy som kan brukes til å optimalisere og overvåke prosesser i Windows. Ønsker du å vite mer om hva som egentlig foregår «under panseret» i Windows, og få bedre kontroll over systemet, er denne pakken for deg. Denne pakken er såpass avansert at den passer ikke for vanlige brukere.

 

 

Bli kjent med PC-en din
Her finner du nyttige programmer som forteller deg detaljer om PC-en din. Denne informasjonen er nyttig hvis du skal gjøre Windows og PC-en bedre og raskere. Disse programmene kan blant annet fortelle deg om PC-en din har plass til mer minne.

 

 

 

 

Defraggler
Defragmentering er ett av mange tiltak som kan gjøre PC-en din raskere og som kan gi deg større langringsplass. Har du en gammel PC og du ikke har gjennomført defragmentering tidligere er det mye å tjene med denne funksjonen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *