Trenger du antivirus i mobilen din?

Det er sikkert mange som lurer på om de virkelig trenger å installere et antivirus i mobiltelefon. Denne artikkelen skal prøve å gi svar på dette.

Les også: Antivirus

Svaret på dette spørsmålet er egentlig avhengig av hvordan du bruker mobiltelefonen din, altså hva slags brukermønster du har.

Derfor trenger du ikke antivirus

Har du et begrenset brukermønster, det vil si at du bruker mobiltelefonen lite på internett, trenger du nok ikke antivirus. Ett av problemene med et antivirus er at de ikke gir god beskyttelse mot nye virus, fordi antiviruset rett og slett ikke er blitt oppdatert. I tillegg kan et antivirus skape falsk trygghet. Til slutt kan antivirus være negativt for ytelsen og varighet av batteriet.

Derfor bør du installere antivirus
Er du derimot en aktiv bruker av mobiltelefonen, både på sosiale medier og ikke minst at du laster ned mange apper og andre ting, pluss at du pleier å klikker på lenker og vedlegg i e-post og på nettsider. Da er du i risikosonen for å få potensielt skadelige apper på din mobiltelefon. Jo mer aktiv bruker du er av din mobiltelefon, jo mer trenger du et antivirus.

Best antivirus for mobil

Dersom du bruker mobiltelefonen din veldig aktivt med mye klikking på lenker og nedlasting av apper og diverse, bør du nok installere et antivirus, men hva er best?

Organisasjonen AV-TEST har testet en rekke antivirus for mobiler og resultatet finner du på av-test.org. Hele 12 produkter får toppkarakter. Dette er vinnerne:

Kilder: techguylabs.com, androidpit.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.