Dette er antivirus verstingene

digital4

Et antivirus skal finne så mange som mulige skadelige programmer på din datamaskin.

Les også: Hvilket antivirus bør du velge?

Det som likevel er en undervurdert faktor er at et antivirus kan finne på å stemple vanlige, friske programmer som virus, altså det som kalles for «false positives» på engelsk.

Falske positiver

Mange brukere som har lastet ned nytteprogrammer for Windows er kjent med nettstedet nirsoft.net. Problemet er at ganske mange antivirus reagerer på programmene fra Nirsoft, altså stempler de som skadelige. Dette er blitt såpass ille at en del selskaper (inkludert Google) har svartelistet nettstedet nirsoft.net.

Utvikleren bak Nirsoft, Nir Sofer, bestemte seg for å lage en liste over antivirus verstingene, det vil si antivirus som stempler hans programvare som skadelige.

Han brukte tjenesten Virustotal til å skanne alle programmene, og rangere antivirusene basert på dette. Antivirus som ikke reagerte på Nirsoft-programmene får 100 poeng, altså det beste resultatet. De verste antivirusene får lavest poeng.

Dette er antivirus med perfekt poengsum, altså som reagerte ikke på noen falske positiver: AegisLab, Alibaba, ALYac, ByteHero, ClamAV, Emsisoft, Panda, QiHoo-360, Tencent, TotalDefense, VBA32 og Zoner.

Antivirus verstinger

Blant verstingene er populære antivirus som Comodo, Sophos, TrendMicro, ESET-NOD32, McAfee, Kaspersky og Symantec. Du finner hele listen på nirsoft.net.

Kilder: Nirsoft.net, Ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *