Overraskende vinner i ny antivirustest

digital30

Selskapet AV-TEST er et av de mest seriøse når det gjelder test av antivirus. De tester regelmessig antivirus for forskjellige systemer.

Les også: Hvilket antivirus bør du velge?

Nå er ferske resultater blitt offentliggjort og det gjelder både antivirus for hjemmebrukere og for bedrifter.

AV-TEST har valgt å basere testen på tre ulike kriterier, nemlig effektivitet mot skadelig programvare, ytelse og brukervennlighet.

Antivirus for hjemmebrukere

Denne testen er fra oktober 2015. Vinnerne er Avira, Bitdefender, Kaspersky og Norton. Det er ikke mulig å kåre kun én vinner fordi alle fire vinnerne fikk full pott i alle tre kriteriene.

Det som kanskje overrasker mest er at Norton er en av vinnerne. Dette antivirusprogrammet har tidligere fått mye pepper for dårlig kvalitet. Det virker ganske tydelig at selskapet Symantec, som utvikler Norton, har skjerpet seg kraftig i løpet av de siste årene.

Du finner resultatene på av-test.org.
Antivirus for bedrifter

Denne testen er fra desember 2015. Her er det kun Kaspersky som får full pott i alle tre områdene, nemlig effektivitet mot skadevare, ytelse og brukervennlighet.

Også her er resultatet overraskende, fordi kun ett av testobjektene klarer full pott i testen, nemlig Kaspersky. Men når sant skal sies er det flere programmene som har nesten full pott, dette er Bitdefender, Symantec Endpoint Protection og Trend Micro. Spørsmålet blir da hva bedriften vedlegger mest, effektivitet mot skadevare, ytelse eller brukervennlighet.

Du finner detaljene på av-test.org.

Ikke hele sannheten

Det er bra at AV-TEST baserer sine tester på tre kriterier, men en fjerde faktor er nesten like viktig som det å oppdage skadevare, og det er om et antivirus stempler normale filer som skadelige. AV-TEST kjører faktisk slike tester regelmessig, men den siste testen ble kjørt i september 2015. Det viser se da at Kaspersky har stemplet normale filer som skadelige.

Det viser seg også at utvikleren fra nettstedet nirsoft.net gjorde en undersøkelse av hvilke antivirus som stemplet Nirsoft-programvare som skadelig. Resultatet var at Kaspersky var blant verstingene. Les mer om denne saken i vår artikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *